Witte parkeervakken ontsieren kerkplein

0 Flares 0 Flares ×

Veel inwoners van Wijgmaal zijn absoluut niet te spreken over de parkeervakken die sinds kort zijn aangebracht op het kerkplein. Ze breken de gezelligheid van het plein. Alle nadruk komt hierdoor te liggen bij koning auto. Schepen Dirk Robbeets (sp.a) stelt dan weer dat de maatregel noodzakelijk was. “Er kwamen veel klachten over door elkaar geparkeerde auto’s”, klinkt het.

foto pakeervakken kerkplein

Het kerkplein in Wijgmaal staat sinds jaar en dag bekend als een van de gezelligste pleinen van Leuven. Lees: het kerkplein in Wijgmaal is zo’n pleintje dat de charme van een dorp uitademt. Of beter gezegd, het kerkplein was zo’n pleintje, want sinds kort werden er parkeervakken getekend op het plein dat grenst aan de Privaatweg. De inwoners van Wijgmaal kijken er met grote verbazing naar en zijn niet te spreken over de “lelijke witte strepen” op hun dorpspleintje.

Ronduit lelijk

“De klanten vinden die parkeervakken ronduit lelijk”, zegt Thomas Vanreusel die pintjes tapt in ’t Werrek. “Iedereen vraagt zich af wat het nut is van die witte strepen. Tot voor kort parkeerde iedereen gewoon op het plein en dat leverde geen problemen op. De charme van het plein is helemaal weg door de parkeervakken.”

Het Leuvense stadsbestuur ziet de kwestie net iets anders. “Er kwamen veel klachten binnen over kriskras door elkaar geparkeerde wagens”, zegt schepen Dirk Robbeets (sp.a). “Daardoor was de doorgang naar de Privaatweg – waar onder meer een school is – niet altijd gegarandeerd. We moesten deze maatregel dus nemen voor de goede orde.” De Leuvense politie bevestigt de stelling van schepen Robbeets. “De doorgang naar de privé garages en de school mag niet belemmerd worden door wagens”, laat woordvoerster Stephanie Gille optekenen.

Veel minder plaats

De inwoners van Wijgmaal trekken in twijfel dat de doorgang naar de Privaatweg problemen opleverde in het verleden. Bovendien merken ze op dat er nu veel minder wagens kunnen parkeren op het kerkplein. Het zijn dan ook enorm grote parkeervakken. Je kan er bijna twee wagens in parkeren. Schepen Robbeets geeft nog mee dat er vanaf nu enkel in de voorziene vakken geparkeerd mag worden op het plein. “Dat klopt. Op langere termijn wil de stad het plein overigens heraanleggen, net zoals het plein aan het station van Wijgmaal.” Dat laatste is dan weer goed nieuws.

Bron: HLN

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Witte parkeervakken ontsieren kerkplein

  1. Fernanda
    23 september, 2016 at 21:17

    Eindelijk duidelijke parkingplaatsen.
    Als men nu ook het vrijhouden van de toegang voor Hulpdiensten rond het kerkgebouw en pastorie zou willen respecteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *