Wijgmaalse Sien Maebe ondervoorzitster Kabinet J

0 Flares 0 Flares ×

De Leuvense jongerenadviesraad heeft een nieuwe naam gekregen en gaat vanaf nu als ‘Kabinet J’ door het leven. Sien Maebe uit Wijgmaal is de ondervoorzitster. Het kabinet bestaat uit een vaste kern van in totaal zeven jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Zij moeten het stadsbestuur adviseren over jongerenzaken zoals jeugdbewegingen, fuiven of speelplein, maar kunnen zelf ook nieuwe thema’s aanbrengen.  

Foto Sien Maebe

Sien Maebe – ondervoorzitter

Mijn naam is Sien. Inmiddels ben ik bijna 21 jaar. Ik studeer verpleegkunde en hoewel ik mijn stad heel erg graag zie, droom ik ervan om later aan ontwikkelingssamenwerking te doen. Nu ik nog voltijds vertoef in Leuven vul ik als ondervoorzitter van Kabinet J graag mijn tijd met het nog aangenamer maken van onze stad!

De klassieke vorm van een jeugdraad, nl. vergaderen rond bepaalde thema’s, werkt niet meer. Met ‘Kabinet J’ wil men enerzijds met jongeren diepgaander werken rond thema’s, anderzijds zullen we meer jongeren betrekken door regelmatig evenementen te organiseren waarbij ze hun mening kunnen geven over de stad. ‘Kabinet J’ neemt op die manier een nieuwe start en zal zich de komende maanden buigen over thema’s als jeugdruimte en jongerenevenementen in Leuven. Meer info over Kabinet J op www.kabinetj.be

Foto Groep kaninet J

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *