Wijgmaal present op fietsactie tegen route Leuven Rechtdoor

0 Flares 0 Flares ×

Een 80-tal fietsers voerden zondag 10 mei 2015 actie tegen de invoering van de vliegroute Leuven Rechtdoor. Er werd een 20-tal km gefietst vanuit Herent, over Tildonk, Rotselaar, Wijgmaal en zo terug richting Herent. Ook uit Wijgmaal waren er een 15-tal actievoerders aanwezig.

foto 3 fietsactie

Eén van die Wijgmalenaars die zware hinder ondervindt van de vliegtuigen is Marleen Flaba uit de Hambosstraat in Wijgmaal. ‘Ik woon al mijn hele leven in Wijgmaal en had er nooit veel last van. Sinds de invoering van de vliegroute Leuven Rechtdoor in maart 2014 is het echt niet meer te doen’, zegt ze. ‘Deze ochtend, op een zondag, ben ik om 6.20 uur wakker geschrokken van het eerste opstijgende vliegtuig. Op weekdagen werk in van thuis uit. ik kan mijn ramen niet openzetten omdat de mensen met wie ik telefoneer me gewoon niet verstaan door het lawaai als ik dat wel doe. Veel vrienden geloven niet dat we er in Wijgmaal zoveel last van hebben, mar ze schrikken als ze eens op bezoek komen.”

Marleen was dan ook één van de meer dan 80 fietsers die zondag meefietsten. Actiegroep Leuven Rechtdoor heeft niets tegen de vliegtuigen, maar ze vragen een eerlijke spreiding van de hinder.

foto fietstocht LRfoto 2 fietsactiefoto 1 Fiestactie

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *