Wijgmaal dekt de ‘Tafel voor de armen’. Dek jij mee?

0 Flares 0 Flares ×

Tijdens de periode in aanloop naar Kerstmis wil de dorpsgemeenschap Wijgmaal voedsel- en verzorgings- producten verzamelen voor hen die het hard nodig hebben. Ook in onze omgeving zijn er mensen die het  broodnodige niet hebben: alleenstaanden, gezinnen met kinderen, ouderen en jongeren, vluchtelingen,… Het is niet aan ons om mensen te oordelen of te veroordelen. De overheid levert ernstige inspanningen om aan de noden van deze mensen tegemoet te komen. Maar ook als Wijgmalenaar kunnen wij een helpende hand aanreiken door in de weken voor Kerstmis tijdens de aankopen iets extra mee te brengen voor deze mensen.

 

Een lijstje van de producten waaraan het meeste behoefte is: naast niet bederfbare voeding er is ook nood aan verzorgingproducten zoals tandenborstels en tandpasta, zeep, douchegel, pampers 7-10 kg, enz…

De goederen die u wilt geven kunnen tot 23 december binnen gebracht worden op volgende plaatsen:

– in de Oxfam Wereldwinkel in de Gebroeders Tassetstraat. De winkel is elke week open: maandag van 16u tot 18u, woensdag van 13u30 tot 16u,  vrijdag van 16u  tot 18u en zaterdag van 10u tot 12u en van 15u tot 17u. Tijdens de cadeaudagen op 3 en 4 dec en 10 en 11 dec is de winkel ook open van 10u tot 18u.

– in de Wijgmaalse parochiekerk. Iedere werkdag tussen 16 en 17 uur. U kan de goederen plaatsen op de tafel die achteraan in de kerk staat opgesteld. De goederen worden er dagelijks ingezameld.

– in het kraampje van Gastvrij Wijgmaal tijdens de Kersthappening aan de Vaartdijk op zaterdag 17 en   zondag  18 december van 14u tot 21u. De Kersthappening is een initiatief van Int Geniep en ‘T Steigerke.

De ingezamelde goederen worden verdeeld over volgende projecten:

  • Het Vluchtelingenhuis op de Aarschotsesteenweg in Wilsele-Putkapel (www.rechtopmigratie.be). Het biedt tijdelijke opvang aan vluchtelingen, bij voorrang aan de meest zwakken zoals vrouwen al of niet met kinderen en juist-niet-minderjarigen. Het gaat om vluchtelingen die omwille van uiteenlopende redenen tijdelijk geen thuis of onderdak hebben. Ze richten zich in de eerste plaats tot vluchtelingen uit Leuven en directe omgeving.
  • De Sociale Kruidenier  (http://socialekruideniervlb.be) is een initiatief dat opgehaalde goederen aanbiedt aan prijzen die zijn aangepast aan ieders budget. De mensen die er de goederen komen kopen tegen een lage prijs hebben een begeleidingsdocument van het OCMW dat aangeeft dat ze hulpbehoevend zijn. De verkoop- en verdeelpunten worden grotendeels bemand door vrijwilligers.  In Leuven is de winkel gevestigd in de Schapenstraat  en zijn er afhaalpunten in het buurthuis ’t Lampeke’ in de Ridderstraat en in de ‘RuimteVaart’ in de Valkerijgang.
  • Dit project wordt in Wijgmaal gesteund door Gastvrij Wijgmaal en de parochie Wijgmaal in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Wijgmaal en Kersthappening Wijgmaal.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *