Wijgmaal aan het woord kiest voor 6 prioriteiten

0 Flares 0 Flares ×

Donderdag 2 april kwamen dertig geïnteresseerde Wijgmalenaars samen op uitnodiging van de gemeenteraadsleden van Groen om te spreken over wat  ze verwachten van de politiek in verband met hun straat, hun wijk of hun dorp.

Rond verschillende gesprekstafels ging het over duurzame mobiliteit, het masterplan en de spoordoortocht, lawaaihinder door de vliegtuigen en gemeenschapsruimtes. Ook werd er gesproken over vele andere onderwerpen zoals het stationsgebouw en het stationsplein, het nieuwe woonzorgcentrum, het kerkplein, het woonuitbreidingsgebied, fietspaden en de Hambosstraat. Er kwam zelfs het creatieve voorstel om in de kelders van het nieuwe woonzorgcentrum een plaatselijk biertje te brouwen; waarom niet een Witte van Wijgmaal uitproberen? De aanwezigen kozen zelf rond welke thema’s ze wilden praten. Het waren geanimeerde gesprekken en er werden vele interessante voorstellen gedaan. Alles verliep in een positieve en constructieve sfeer.

foto Inspraakavond Wijgmaal

De aanwezige Groene gemeenteraadsleden Fatiha Dahmani en Hilde Van Wichelen en het OCMW-raadslid Heidi Vanheusden luisterden met aandacht naar de voorstellen.

Hilde Van Wichelen ( gemeenteraadslid ): “Groen vindt inspraak belangrijk, vandaar dat we deze avond hebben georganiseerd. Er werden in overleg met alle aanwezigen 6 prioriteiten vastgelegd. Wij engageren ons om die prioriteiten volgend jaar aan bod te brengen in de Leuvense gemeenteraad en hopen samen met de Wijgmalenaars dat het stadsbestuur naar deze voorstellen luistert en er werk van maakt.”

De 6 prioriteiten zijn de volgende:

1. Renovatie stationsgebouw met aandacht voor gemeenschapsruimte en heraanleg stationsplein bv. veilige standplaats voor de bussen, fietsroute en oversteekplaats voetgangers beter aanduiden, parkeerplaatsen voor invaliden beter aanduiden en inrichten.

2. Extra gemeenschapsruimte creëren, nood aan een grote zaal voor ongeveer 300 pers  bv. voor evenementen, fuiven, met keuken, filmvoorstellingen, niet de duur voor de verenigingen. Vooraf een inventaris maken welke andere reeds bestaande ruimtes er in Wijgmaal hiervoor bruikbaar gemaakt kunnen worden.

3. In het nieuwe woonuitbreidingsgebied andere vormen van wonen ( bv. cohousing/kangoeroewoning), betaalbaar wonen, sociale mix 

4. Globaal verkeersplan/ mobiliteit voor Wijgmaal vb. doordachte verkeerscirculatie, aanvullen met goed openbaar vervoer en vormen van autodelen, herinrichting van verkeerkruispunten, zone 30 invoeren met controle

5. Hambosstraat terug aangenaam om wonen bv. ontmoedigen als sluipweg, hernieuwing toplaag asfalt, plaatselijk verkeer maken, zwaar verkeer verhinderen

6. Fietsnetwerk voor Wijgmaal bv. verbindingsfietspad met Wilsele-Putkapel en Rotselaar, fietspad langs de spoorlijn

foto inspraak 1foto inspraak 2foto inspraak 3foto inspraak 4Foto inspraak 5foto inspraak 6foto inspraak 7

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Wijgmaal aan het woord kiest voor 6 prioriteiten

 1. Hector PRADO
  15 april, 2015 at 09:42

  Ik zie dat er gesproken is geweest over een fietsnetwerk voor Wijgmaal (verbindingsfietspad met Wilsele-Putkapel en Rotselaar, fietspad langs de spoorlijn). Bestaan er ook plannen om op andere plaatsen in Wijgmaal fietspaden aan te leggen? Ik woon in de Remylaan, verlengde van de Weggevoerdestraat, en ik merk op dat de laatste jaren, niet alleen het autoverkeer gestegen is, maar eveneens het fietsverkeer.
  Nu, ik heb een zoon van 11 jaar die ik met plezier aanmoedig om de fiets naar school (Krullevaart, Aarschotsestwg) te nemen maar als ik het aantal Lijn-bussen, vrachtwagens en auto’s langs onze straat zie voorbijrazen, dan hou ik mijn hart vast.
  Zou U me hieromtrent kunnen informeren?
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groeten,
  Hector Prado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *