Werken Wakkerzeelsebaan in volle activiteit

0 Flares 0 Flares ×

De laatste maanden leek er weinig te gebeuren wat betreft de werken, maar niets is minder waar. In maart werd er vooral gewerkt aan de aansluitingen van de huizen op privédomein. In april is de aannemer opnieuw bezig met werken aan de weg zelf en zie je het echt vooruit gaan. Vooral in het gedeelte van de Meerstraat tot aan de spoorweg wordt er nu stevig gewerkt.

Ik heb contact opgenomen met de verantwoordelijke bij de stad en die wist mij het volgende te vertellen: “Eind april komt  er de asfaltonderlaag op de weg en het fietspad tussen de Meerstraat tot aan de spoorwegovergang.  Begin mei start men met de voetpaden in klinkers vanaf de grens met Haacht tot aan de spoorwegovergang. Aangezien bij een asfaltonderlaag de riooldeksels nog zullen uitsteken, blijft het plaatselijk verkeer nog een hele tijd van kracht.  Als alles vlot verloopt hoopt men half augustus de riooldeksels weg te halen om de toplaag te leggen tegen 1 september. Op die manier hoopt men dat vanaf september de bussen van de Lijn hun normale route tussen Wijgmaal en Wakkerzeel kunnen hervatten, onder andere belangrijk voor de scholieren voor wie het schooljaar opnieuw begint. De beplanting van de haagjes tussen de rijweg en het fietspad zal pas gebeuren in november.  Op dit moment is er nog altijd de hoop dat de Wakkerzeelsebaan voor alle verkeer opnieuw open zal zijn eind 2014.”

Minder goed nieuws voor de bewoners  is dat de bussen van Werchter begin juli langs de Wakkerzeelsebaan zullen komen, hopelijk is er dan zeker een asfaltonderlaag. Ik heb ook gevraagd om af en toe te sproeien wanneer het erg droog is, om het stof zoveel mogelijk tegen te gaan.

Wanneer je schade hebt vastgesteld aan je woning naar aanleiding van de werken, mag je een mailtje sturen naar de verantwoordelijke bij de stad: anke.vanluyten@leuven.be.Je vermeldt in die mail je naam, straat en huisnummer en je telefoonnummer en dan zal de werfopzichter Gert Verbieren een afspraak met je maken om langs te komen, de schade op te nemen en je verder te helpen met wat je moet doen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Werken Wakkerzeelsebaan in volle activiteit

  1. Marc Geeraerts
    28 april, 2014 at 20:03

    Hier zakt echt mijn broek van af. De Werchter bussen door de Wakkerzeelsebaan ! Hoe is het mogelijk , een straat die enerzijds nog niet af is, al terug laten stuk rijden door die bussen en anderzijds het eerste stuk ervan voor de spoorweg dat niet mag opengelegd worden voor de bussen en een achterstand kan oplopen. Voet en fietspaden zijn daar opengebroken, men ziet de open riolen die al stuk zijn. Gaat me daar ook de bussen laten doorvliegen? Schandalig !! Hier moet toch nog iets aan te doen zijn of laten we dat zomaar weeral gebeuren. Dat de lijn een andere oplossing zoekt samen met Live Nation verdorie !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *