Wereldwinkel tatoeëert heel de gemeente

9 Flares 9 Flares ×

Oxfam-Wereldwinkel Wijgmaal nodigt iedereen uit om op de World Fair Trade Dag op zaterdag 9 mei te tonen dat er nog hard gewerkt moet worden aan de milleniumdoelstellingen. Onder het motto ‘Laat zien dat je ’t meent met eerlijke handel’ kan elke bezoeker zich laten beplakken met een tattoo voor eerlijke handel.

Foto Action 2015

World Fair Trade Dag in Wijgmaal

Op zaterdag 9 mei is iedereen van 10u tot 17u welkom in de Wereldwinkel. We voeren er actie voor Hart boven Hard. De boodschap die we meegeven is dat de 8 milleniumdoelstellingen nog niet zijn bereikt, er is nog veel werk aan de winkel. Wie het daar mee eens is, kan een tattoo opplakken, zich ermee laten fotograferen en de petitie tekenen.

Laat zien dat je ’t meent met eerlijke handel

Op de VN-top in september beslissen onze beleidsmakers over een nieuw plan voor de wereld, de Sustainable Development Goals. Dit plan moet scherp en ambitieus zijn en moet het Zuiden de kans geven om zich te ontwikkelen door eerlijke handel. Oxfam-Wereldwinkels grijpt World Fair Trade Day (9 mei) aan om de aandacht hierop te vestigen. Overal in het land laten mensen zich tatoeëren om te laten zien dat ze het menen met eerlijke handel. Op www.fairtradeday.be zie je op elk moment hoeveel mensen al meedoen.

Over Oxfam-Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels wil rechtvaardige regels voor de internationale handel. Want eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling. We maken mensen bewust van het onrecht in de wereldhandel via publiekscampagnes, acties met jongeren en scholen, en door te gaan praten met politici en bedrijven. En natuurlijk door onze 235 Oxfam-Wereldwinkels, speciaalzaken voor eerlijke handel. Met het brede assortiment kwaliteitsproducten van ons huismerk Oxfam Fair Trade tonen we hoe het anders kan. Achtduizend vrijwilligers verspreiden ons verhaal. Ze bemannen de Oxfam-Wereldwinkels, smeden banden met andere organisaties en laten je ontdekken wat eerlijke handel betekent.

www.oxfamwereldwinkels.be

Blijf op de hoogte via Facebook en www.oxfamwereldwinkels.be/digizine.

9 Flares Facebook 9 Email -- 9 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *