Wat is de bedoeling van de werken aan de spoorwegovergangen?

0 Flares 0 Flares ×

Aangezien er in Wijgmaal al een hele tijd gesproken wordt over grootse plannen rond de spoorwegovergangen, roepen de aangekondigde werken voor de volgende weken bij velen heel wat vragen op.  Wat gaat er hier juist gebeuren? Is dit al een voorbereiding of een gedeeltelijke uitvoering van het masterplan rond  de spoorwegovergangen? Welke is  de aard van de werken die Infrabel gaat uitvoeren? Zal de spoorwegovergang van de Wakkerzeelsebaan nu eindelijk verbreed worden, zoals de bewoners al lang vragen?

Ik heb deze vragen voorgelegd aan Infrabel en ik heb de volgende informatie gekregen:

– De huidige werken aan de 2 spoorwegovergangen hebben niets te maken met het toekomstige masterplan rond de spoorwegovergangen.  Het zijn onderhoudswerken die worden uitgevoerd aan slechts 2 overwegen, aan de andere 2 overwegen wordt er nu niet gewerkt.

– Aan de spoorwegovergang van de Remylaan worden de spoorstaven vernieuwd en wordt het spoor in de overweg ondergestopt.

– De spoorwegovergang van de Wakkerzeelsebaan wordt vernieuwd én verbreed.  Er komt een verbreding van minstens 1,5 m aan elke kant, waardoor de spoorwegovergang mooi aansluit bij het nieuwe fietspad en waardoor de kruising van fietsers en auto’s in de toekomst beter zal kunnen gebeuren. Dit is een vraag die de bewoners en ikzelf reeds vaak hebben gesteld en waar nu werk van zal worden gemaakt. De ondergrond voor die verbreding wordt nu klaargemaakt. De aanpassing van overweg zelf op de nieuwe breedte ( seininstallatie, slagbomen …) zal meer tijd in beslag nemen en zal pas voor later zijn. Deze oversteekplaats  wordt in rubber aangelegd.  Het zou nog beter zijn als de oversteekplaats nog breder wordt gemaakt aan de kant waar een voetpad is voorzien ( 1,5 m naar 3 m ) zodat het ook voetpad verder loopt op de oversteekplaats. Ook dat heb ik aangekaart en is ondertussen door de betrokken stadsdiensten aangevraagd in het plan naar Infrabel toe. De volledige aanpassing van de overweg zal spijtig genoeg niet klaar geraken samen met het afwerken van de volledige Wakkerzeelsebaan ( voorzien maart 2015 ), maar hopelijk zo snel mogelijk;

Foto spoorweg Wakkerzeelsebaan

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *