Warmtefoto van je huis nu online te raadplegen

0 Flares 0 Flares ×

Hoeveel warmte gaat er verloren via je dak? Die vraag kan de Leuvenaar vanaf nu beantwoorden door online de thermografische kaart van Leuven te raadplegen. Op die kaart kan je zien welke daken goed of minder goed geïsoleerd zijn, ook jouw eigen dak. 

Thermografische kaart

Op leuvenklimaatneutraal.be/de-leuvense-warmtefoto kan iedere Leuvenaar zijn of haar dak opzoeken. Aan de hand van enkele vragen, krijg je dan de juiste interpretatiesleutel voor de kleuren te zien. De betekenis van de kleur die je dak op de kaart heeft, is afhankelijk van het soort dak dat je hebt, wat er zich onder het dak bevindt of welke vorm het dak heeft. Rood betekent niet noodzakelijk slecht geïsoleerd, groen betekent niet meteen dat het goed geïsoleerd is. Je kunt wel goed zien op welke plaatsen in je dak de warmte ontsnapt.

Energiecoach

Je dak goed isoleren, hoe begin je daar aan? Mensen deinzen terug voor de rompslomp van een verbouwing of de samenwerking met aannemers. Of ze zijn niet thuis in de technische kant van renovaties en vinden hun weg niet in het aanbod aan financiële mogelijkheden. Ze kunnen met de warmtefoto van hun dak terecht bij de Energiecoach. Via één centraal loket, telefoonnummer en website zal de energie-expert  Leuvenaars op maat informeren, bij elke stap begeleiden en opvolgen. Daarnaast trekken we ook met de energiebus naar de wijken, scholen en evenementen, om dezelfde praktische toelichting en persoonlijke ondersteuning tot bij  de Leuvenaar te brengen.

Over het belang van woningrenovatie bestaat geen twijfel meer. Ongeveer 80 procent  van het energieverbruik van de Leuvenaar komt van verwarming van huizen. Daar ligt een enorme marge om te besparen op de energiefactuur en het energiecomfort en tegelijk ook het huizenpatrimonium van Leuven te verduurzamen, een belangrijke doelstelling in het kader van Leuven Klimaatneutraal 2030.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *