Verslag Buurtactiegroep “Heraanleg Wakkerzeelsebaan”

0 Flares 0 Flares ×

We ( Hans, Carine, Martijn en ikzelf ) zijn vanavond naar de gemeenteraad geweest om te luisteren naar de bespreking van onze actiepunten. We hebben eerst wat geduld moeten oefenen, want het punt over de Wakkerzeelsebaan was een toegevoegd punt op het einde van de vergadering, maar ons geduld werd beloond. Martina Hulsbrinck van Groen! heeft het punt helder aangebracht en zeer duidelijk verwoord wat we allemaal verwachten op korte en lange termijn. Dan heeft telkens iemand van elke fractie ( Johan Gelyns van CD&V, Bieke Verlinden van SPA, Patricia Ceyssens van Open-VLD en Evelyne Madrid van SPA ) zich bij Groen! aangesloten en hebben ze allemaal onze standpunten mee verdedigd. Ze verwezen allemaal naar de goed georganiseerde en aangename fietsactie gisteren en Bieke Verlinden voorspelde zelfs van “een opstand in Wijgmaal” als het schepencollege zijn belofte niet zou houden. Robbeets kreeg dan het woord en hij heeft zijn beloftes van gisteren nog eens volledig herhaald.

Even later was het openbare gedeelte van de gemeenteraad afgelopen, toen werden we verzocht de zaal te verlaten. Toen ze even later allemaal buiten kwamen was er zeer veel sympathie voor onze actie en vertelde iemand van de raadsleden dat Louis Tobback achter gesloten deuren had gezegd dat ze “niet meer zo tegen hem mogen samenzweren”. Toen hij buitenkwam feliciteerde hij ons dat we de hele gemeenteraad eensgezind hadden gekregen voor onze actiepunten en dat dat nog niet dikwijls was gebeurd :-). Zo, voorlopig dus : missie volbracht. De actie een dag voor de gemeenteraad was echt wel een schitterende timing.

Maar we blijven het opvolgen. Er is nog een gemeenteraad eind november en begin december is er de gemeenteraad die de begroting 2012 stemt. Zeer belangrijk om er dan bij te zijn en dat zullen we natuurlijk doen. Geïnteresseerden om mee te gaan mogen zich altijd opgeven.

Wie de gemeenteraad eens zelf wil beluisteren, dat kan via de website van Leuven.

Hilde Van Wichelen

namens de delegatie van de buurtactiegroep

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *