Vernieuwing speelterrein aan de Ymeria gepland

0 Flares 0 Flares ×

Het speelterrein tegenover de sportzaal Ymeria is aan vervanging toe. De jeugddienst van de stad Leuven wil er werk van maken en dat is goed nieuws. Zowel het speelplein met de speeltuigen onder de bomen als het grote grasveld zullen worden heraangelegd. De jeugddienst hoopt dat er over ongeveer 2 jaar zal kunnen gespeeld worden op het nieuw aangelegde speelterrein.

Foto speelplein 4 Foto Speelplein 3

Het is belangrijk bij de opmaak van de plannen kinderen, jongeren en omwonenden te betrekken. Daarom deed de jeugddienst op woensdag 3 februari een inspraakmoment, waarbij iedereen die wilde zijn of haar zegje kon komen doen. Er werden die namiddag 22 mensen bevraagd, met een gemiddelde leeftijd van 17,9 jaar. Omdat ook de leerlingen van de Steinerschool en de leden van de turnkring Pro Patria het speelplein gebruiken, zullen zij apart worden bevraagd over hun verwachtingen.

Foto Speelplein 1

Wie originele ideeën heeft voor de inrichting van het speelterrein, kan contact opnemen met Roselien Cornelissen van de jeugddienst :  roselien.cornelissen@leuven.be , Brusselsestraat 61a  – 3000 Leuven +32 (0)16 27 27 50. Je kan bij haar ook een bevraging bekomen die je kan invullen.

Het bijgevoegde plan kan je gebruiken om erop te tekenen hoe jij zou willen dat het speelterrein er zal uitzien in de toekomst. Het gaat om het groene gebied in het midden.

Foto Speelplein 2

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Vernieuwing speelterrein aan de Ymeria gepland

  1. Goya
    4 maart, 2016 at 12:39

    Erg goed nieuws!
    Wordt er ook budget voorzien voor het onderhoud van het Rietensplein? Het deel onderaan de speelheuvel (ter hoogte van de trampoline) ligt er bij vochtig weer altijd nogal… euh smerig bij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *