Verboden te parkeren aan de Wakkerzeelsebaan?

0 Flares 0 Flares ×

Vorige week kwamen er heel wat vragen binnen van verontruste bewoners aan de Wakkerzeelsebaan met de vraag waarom er sinds kort volledig parkeerverbod is ingesteld op het gedeelte vanaf de grens met Haacht tot aan de Meerstraten en waarom er op dat stuk weg geen snelheidsremmende bloembakken/parkeervakken zijn voorzien.

De bewoners zouden liever via parkeervakken en bloembakken een poorteffect creëren bij het begin van Wijgmaal, zodat de wagens natuurlijk zouden worden afgeremd. Nu nodigt de weg uit om snel te rijden. De bewoners snappen ook niet waarom er niet meer mag geparkeerd worden, want bewoners zonder oprit en bezoekers hebben deze parkeerplaatsen nodig.

Ik heb deze vragen voorgelegd aan de verantwoordelijke van de stadsdiensten. De vraag om meer bloembakken en parkeermogelijkheid in het eerste deel tussen Haacht en de Meerstraten wordt in beraad genomen. Woensdag bekijken de verantwoordelijke en schepen Robbeets van Openbare Werken de situatie en zullen ze een beslissing nemen.

Nog enkele andere ‘weetjes’ ivm de werken:

–          De lijnbus rijdt van en naar Wakkerzeel opnieuw haar normale route langs de Wakkerzeelsebaan.

–          Aangezien vele buren naar meer bomen vroegen, hebben we enkele voorstellen rond bomen gedaan op de ‘pleintjes’ en in de bloembakken op de weg. Deze voorstellen zijn doorgegeven aan de groendienst, die het voorstel bekijkt en de aanplanting nog doet voor de winter.

–          Het stuk grond waar nu grote hopen grond liggen zal volledig terug in oorspronkelijke staat worden hersteld als de werken van de Wakkerzeelsebaan rond zijn ( eind dec ). Er is aan de aannemer gevraagd de vrachtwagens niet onnodig te laten draaien ’s morgensvroeg.

–      De vraag om aan de oversteekplaats naar de Ursulinenstraat een oversteek voor fietsers te voorzien, gaat men bij de stadsdiensten ook bekijken.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *