Vanaf 1 januari 2017 inzameling roze zakken aan huis

0 Flares 0 Flares ×

De Leuvense stadsreiniging zal de nieuwe roze zakken met plasticafval aan huis inzamelen. De roze zakken worden dan om de zes weken opgehaald. Inwoners die hun zachte plastics selectief inzamelen kunnen flink wat besparen want een roze zak kost maar 0,25 euro, een tiende van de bruine zak. Ook het milieu vaart er wel bij want de zachte plastics worden hergebruikt om straatmeubilair en compostbakken te maken. Om dit te bekomen voerden we in augustus met Groen actie aan het containerpark van Wilsele.

roze_vuilniszak-400x297

Door het grote succes zijn de roze zakken voorlopig enkel nog te koop in de containerparken. In de loop van oktober 2016 zullen ze weer overal in de winkels beschikbaar zijn. De roze zak is in Wijgmaal te koop in de Spar. De ophaaldag voor de roze zakken wordt telkens een vrijdag. Naast de huisinzameling mogen deze zakken ook gratis naar het containerpark gebracht worden.

In de roze zak sorteer je alle plastic verpakkingen die niet in de pmd-zak mogen zoals bijvoorbeeld botervlootjes, (yoghurt)potjes, plastic zakjes. Er mogen ook harde plastics in zoals klein plastic speelgoed en bloempotjes als ze kleiner zijn dan een emmer van 10 liter.

Bron: HLN

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *