Universiteit, Stad, OCMW en CAW Leuven klaar voor opvang vluchtelingen

0 Flares 0 Flares ×

Stad Leuven en de KU Leuven zijn, samen met vele burgers en organisaties, diep geraakt door de recente berichten over mensen die het oorlogsgeweld in hun land ontvluchten. Ook in ons land komen op korte tijd meer vluchtelingen aan en de gebruikelijke faciliteiten zijn daar niet op voorzien. Daarom hebben stad Leuven en de universiteit samen met het OCMW en het CAW beschikbare opvanglocaties voor vluchtelingen in kaart gebracht. Deze plaatsen worden op dit moment klaar gemaakt om mensen op te vangen. 

Veel buurtcomités, individuele burgers, studenten, personeel van de KU Leuven, bedrijven en sociale organisaties toonden al hun solidariteit met mensen op de vlucht. Daarom bekijken we met vzw vluchtelingenwerk Vlaanderen en andere organisaties zoals het Rode Kruis of bijkomende inzamelacties gewenst zijn en hoe deze best gecoördineerd worden. Ook kijken we hoe eventuele vrijwilligers kunnen helpen om de opvang aangenaam en positief te laten verlopen.

Leuvenaars, studenten en personeel van de KU Leuven die zich graag als vrijwilliger inzetten door bijvoorbeeld het geven van taal- en computerlessen, het begeleiden van uitstappen of bij het ondersteunen van sportieve en culturele activiteiten, kunnen zich melden op de website van Fedasil (www.fedasil.be/nl/jobs/werken-bij-Fedasil).

Wie vragen of suggesties heeft, kan terecht op vluchtelingen@leuven.be.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *