Thermografische kaart van de daken geeft isolatieadvies

0 Flares 0 Flares ×

In december fotografeerde een warmtegevoelige camera Leuven en ook Wijgmaal vanuit de lucht. De beelden werden de voorbije maanden verwerkt tot een thermografische kaart. Binnenkort kunnen inwoners hun dak op de kaart komen bekijken. Ze krijgen er isolatieadvies en informatie over premies bij.

Om de thermografische kaart te maken, vloog een klein tweemotorig vliegtuig 41 keren over Leuven, telkens in evenwijdige banen die 100 à 200 meter uit elkaar liggen. Het maakte 8.400 foto’s, die elk een grondoppervlakte van 320 m op 256 m bestrijken. De voorbije maanden werden alle afzonderlijke foto’s samengevoegd tot één gedetailleerde kaart. Op die digitale kaart zijn alle daken van woningen en gebouwen duidelijk zichtbaar. Zowel de daken als de omgeving hebben een bepaalde kleur, afhankelijk van de temperatuur die ze hebben of de warmte die ze uitstralen. De kleurverschillen op de daken zijn een aanduiding van koudebruggen, gebrek aan isolatie, of warmteverliezen door schoorstenen of andere gaten.

Warmtefoto bekijken in de stadsbibliotheek

Op zaterdag 29 maart maakt het stadsbestuur de resultaten bekend tijdens een evenement in bibliotheek. Een medewerker bekijkt samen met jou het warmteverlies van je dak en geeft tips hoe je energie en geld kan besparen. Er zijn ook verschillende organisaties aanwezig die je informeren over duurzaam (ver)bouwen, dakisolatie, premies en leningen. Ze organiseren drie sessies:  om 14 uur, om 15 uur en om 16 uur. Om wachttijden te beperken, schrijf je best vooraf in. Bezorg volgende gegevens aan de cel duurzaam beleid: naam, adres van de woning en uur van de sessie die je wilt volgen.

Warmtefoto bekijken in stadskantoor

Ook na het evenement kunnen inwoners hun foto bekijken. Dit kan op drie donderdagen in het stadskantoor: op 24 april van 12 tot 20 uur, op 8 mei van 12 tot 20 uur  en op 15 mei van 12 tot 20 uur. Hiervoor moet je inschrijven bij de cel duurzaam beleid.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *