Standplaats Cambio autodelen binnenkort in Wijgmaal en Wilsele

0 Flares 0 Flares ×

Cambio autodelen kent in Vlaanderen en in Leuven al heel wat gebruikers. In Leuven zijn er op dit moment 14 standplaatsen, maar deze standplaatsen situeren zich allemaal in de buurt van het stadscentrum, in Kessel-Lo en in Heverlee. Goed nieuws nu voor de huidige gebruikers en de nieuwe geïnteresseerden uit Wijgmaal of Wilsele: waarschijnlijk vanaf september komt er een Cambio autostandplaats in Wilsele en eentje in Wijgmaal aan het station.  

Foto Cambio

Wat is Cambio autodelen? Wie lid is van Cambio kan na reservatie een auto afhalen op een vaste autostandplaats en tegen een redelijke kilometervergoeding de wagen gebruiken. Dit is een goed systeem voor wie niet vaak een auto nodig heeft en op die manier de kosten van de aankoop en het onderhoud van een auto kan uitsparen.

In Wijgmaal zijn er op dit moment 8 gebruikers van Cambio en in Wilsele 24 gebruikers. Er hebben zich bij Cambio vanuit Wijgmaal reeds een 20-tal mensen en vanuit Wilsele een 40-tal mensen aangeboden als geïnteresseerd om ermee te starten. Al deze mensen zullen heel tevreden zijn als de standplaats er daadwerkelijk komt.

Voor wie meer info wil over het systeem van Cambio autodelen vindt er op woensdag 8 juli  om 19.00 uur  (aanmelden kan vanaf 15’ voor aanvang – de deuren sluiten stipt bij aanvang van de sessie!) een infosessie van Cambio plaats  in Leuven waarop je van harte (en natuurlijk geheel vrijblijvend) welkom bent.  Zit je nog met een aantal vragen, kom dan gerust even af.  Het volstaat vooraf een seintje te geven op het nummer 09 242 32 17 of via vlaanderen@cambio.be, met vermelding van datum en stad en een telefoonnr – bij voorkeur gsm – waarop wij je kunnen bereiken.

Meer info: www.cambio.be

Wat is cambio autodelen?

Een auto waar en wanneer jij dat wil. Jij rijdt, cambio doet de rest. Cambio autodelen is de ideale oplossing voor wie weinig rijdt.

Een auto wanneer je wil!
Je cambio-kaart geeft je toegang tot onze cambio-wagens. Die kan je gebruiken wanneer en voor zolang jij dat wil : frequent of slechts sporadisch … voor één uur, enkele uren, een dag of langer. Aan jou de keus. Je betaalt enkel als je een cambio-auto gebruikt, niet als hij stilstaat!

Bij jou in de buurt!
Cambio gebruik je ook waar je wil. Verschillende types wagens (van kleine stadswagens tot grote bestelwagens) staan voor jou klaar … in jouw buurt, maar ook elders in België. Van familiebezoek tot kleine verhuis … de gepaste auto staat voor je klaar. Ontdek ons aanbod aan wagens en standplaatsen elders op deze site.

Jij rijdt, cambio doet de rest!
Cambio autodelen verlost je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt. Onderhoud, herstellingen, verzekering … wij nemen alles voor onze rekening.

Gedaan met zoeken naar parkeerplaats
Elke cambio-wagen heeft een gereserveerde standplaats. Je haalt de wagen af op deze plek en zet hem op diezelfde standplaats terug bij het einde van je rit. Klaar voor de volgende gebruiker. Zoeken naar een parkeerplaatsje in de buurt behoort tot het verleden.

Feiten en cijfers

In juni 2005 startte cambio autodelen – in samenwerking met het stadsbestuur – op in Leuven.  De eerste standplaatsen werden geopend en de eerste gebruikers tekenden in. Het netwerk aan ophaalpunten werd de voorbije 10 jaar in nauw overleg tussen beide partners gestaag uitgebreid. Momenteel telt Leuven meer dan 1.100 gebruikers die gebruik kunnen maken van 42 deelvoertuigen, verspreid over 15 ophaalpunten. Dat betekent ongeveer 500 private wagens die niet op de baan zijn. Leuven heeft hiermee het meeste autodelers per inwoner in België.

Uitbreidingen

De tiende verjaardag van cambio in Leuven is voor cambio en de stad geen signaal om op de lauweren te gaan rusten. Integendeel, beide partners hebben de ambitie om nog een tandje bij te steken. Net voor het zomerverlof geven ze daarmee het startschot van een nieuwe reeks uitbreidingen. Het aanbod in het centrum wordt verder uitgebreid. Aan de standplaatsen aan Sint Geertrui, Sint Jacob en de Tiensevest worden extra plaatsen gecreëerd om het aanbod ter plekke te vergroten. Bovendien staan er vijf nieuwe standplaatsen op de planning voor dit najaar: Sint Maartensdal, De Lei, Heverlee Station, Wilsele en Wijgmaal station. Daarmee komt de teller van het aantal ophaalpunten in Leuven op 21 te staan. Bij succes van autodelen in de deelgemeenten zal ook daar het aanbod uitgebreid worden.

Cambio Garage Rock

De voorbije 10 jaar werkten cambio en de stad samen aan een duurzame mobiliteit voor heel wat Leuvenaars.  Naar schatting meer dan 500 private wagens werden van straat gehaald. Daarmee werd een steentje bijgedragen aan de leefbaarheid van de stad. Deze vrijgekomen plaatsen in de Leuvense straten en garages worden nu symbolisch terug geclaimd om deze tiende verjaardag te vieren.

Op 23, 24 én 25 juni wordt telkens een leegstaande garage ingenomen door een Belgische band en de straat afgezet voor een mini-concert. Dit feest is in eerste instantie bedoeld voor de cambio-gebruikers uit Leuven, omdat ook zij hun steentje bijdragen tot een leefbaardere stad.  Maar ook voor de andere Leuvenaars zijn een aantal plaatsen voorbehouden. Tickets voor Sioen, Red Zebra en Hydrogen Sea zijn te winnen op CambioGarageRock.be.

Cambio autodelen … win/win voor de stad en de Leuvenaar

Cambio autodelen biedt de Leuvenaars een alternatief voor de eigen auto dat niet alleen financieel voordeliger is voor wie niet al te veel kilometers aflegt (minder dan ca 10.000 km per jaar), maar bovendien alle rompslomp uit handen neemt (geen papierwerk rond verzekeringen, geen onderhoud …) en ook je ecologische bandafdruk een heel stuk kleiner maakt en de stad dus een stuk leefbaarder.

Geert Gisquière (cambio): “Autodelen is financieel echt interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormen onze deelauto’s wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Maar liefst 1.100 Leuvenaren maken al gebruik van dit deelsysteem, we hopen dat we met de opening van deze en volgende nieuwe standplaatsen nog meer inwoners enthousiast kunnen maken.”

Cambio autodelen verkleint de ecologische bandafdruk van wie met een deelwagen rijdt en maakt de stad leefbaarder. Voldoende reden voor de stad Leuven om dit project ten volle te ondersteunen en mee te helpen groeien, o.a. door het ter beschikking stellen en inrichten van de ophaalpunten waar cambio-gebruikers terecht kunnen om hun deelauto op te halen.  Door de uitbouw van dit netwerk te ondersteunen, maakt de stad het mogelijk autodelen binnen het bereik te brengen van iedere Leuvenaar, met de ambitie op termijn elke Leuvenaar een deelauto binnen wandel- of fietsafstand van zijn/haar woning te bezorgen.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *