Sluiting opvangcentrum Holsbeek en afscheid vluchtelingen

0 Flares 0 Flares ×

Het noodopvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen in Holsbeek zal tegen het einde van deze maand de deuren sluiten. Ondertussen zijn de laatste jongens al uit het opvangcentrum vertrokken. Het team van het opvangcentrum organiseert een bedankings- en afscheidsfeest op zondag  26 juni.

Gastvrij Wijgmaal heeft dit bericht ontvangen met dubbele gevoelens. Als dit bericht zou betekenen dat de vluchtelingenstroom zou zijn opgelost, zou het goed nieuws zijn. Maar zoals jullie weten is dat spijtig genoeg niet het geval. We hebben de voorbije maanden verschillende toffe activiteiten mogen organiseren met de vluchtelingen uit Holsbeek met toffe contacten tot gevolg. Denk maar aan de uitbundige taferelen tijdens de voetbalmatch of de dansende jongeren op ons Feest in de Dreef. Met spijt in het hart vernemen we dat dit niet meer zal kunnen.

Het team van het opvangcentrum van Holsbeek wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Het organiseren en begeleiden van verschillende activiteiten, het steeds terugkomend enthousiasme, de bruisende ideeën maar zeker ook het geduld en motivatie van de vrijwilligers was voor het team een drijfveer om ‘alles te geven’. Voor dit alles en nog zoveel meer willen ze de vrijwilligers bedanken. Daarom organiseren zij een gezellig samenzijn op 26 juni in het opvangcentrum.

Voor wie? Vrijwilligers, buurtbewoners, sympathisanten
Wanneer? Zondag 26 juni tussen 14u tot 17u
Waar? De Vunt 19, 3220 Holsbeek
Wat? Een gezellig samenzijn met een hapje en tapje en een tentoonstelling van de artistieke kunsten van onze jongens

Gelieve jullie aanwezigheid te bevestigen voor 21 juni via integratie.ocholsbeek@rodekruis.be

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *