Samenaankoop muurisolatie mogelijk in Leuven

0 Flares 0 Flares ×

De stad Leuven, de drie woonprojecten van IGO en de Vlaamse Energielening slaan de handen in elkaar en organiseren in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen, een samenaankoop muurisolatie. Muurisolatie is een goed idee om energieverlies te voorkomen en kosten te besparen.

Leuvense gebouwen zorgen voor 60 procent van onze uitstoot. Om onze ambitie Leuven Klimaatneutraal 2030 waar te maken, moet die uitstoot naar omlaag. Dat kan met betere isolatie van buitenmuren, wat we willen faciliteren via deze samenaankoop, door zoveel mogelijk drempels weg te halen. In een goed geïsoleerde woning kan je bijna de helft besparen op verwarmingskosten en volstaat een kleinere (en goedkopere) verwarmingsinstallatie. Muurisolatie is een belangrijk middel om energie te besparen. Meer dan een kwart van de warmte gaat namelijk verloren via buitenmuren. Een geïsoleerde woning zorgt niet enkel voor meer comfort in de winter en een aangenamer warmtegevoel, isolatie belet ook dat je woning in de zomer te sterk opwarmt. Afhankelijk van je woning kan je de spouwmuur na-isoleren of de buitenmuur isoleren. Wie zijn spouw- of buitenmuren laat isoleren, kan rekenen op een premie van de netbeheerder (Eandis of Infrax) en, onder bepaalde voorwaarden, een Vlaamse verbeteringspremie aanvragen.

De organisatoren selecteerden voor de samenaankoop 6 bekwame en betrouwbare aannemers met een degelijk en gevarieerd aanbod en met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De aannemers werden niet enkel geselecteerd op basis van hun prijzen. Ook referenties, verkoopsvoorwaarden, attesten en dergelijke werden in rekening gebracht. Deelnemers aan de samenaankoop hoeven dus niet zelf op zoek naar allerhande technische informatie. Belangrijk om weten is dat eventuele overeenkomsten rechtstreeks met de aannemers worden afgesloten en dat de organisatie geen commissie vraagt op de afgesloten contracten, wat de uiteindelijke prijs ten goede komt. De overeengekomen prijzen en voorwaarden gelden voor het kalenderjaar 2015.

De samenaankoop wordt toegelicht tijdens een infoavond. Wegens groot succes wordt de Leuvense infoavond op 17 februari om 20 uur in Tweebronnen uitgebreid in capaciteit. Zo kunnen meer Leuvenaars zich informeren over muurisolatie en de samenaankoop.

Tijdens zo’n avond wordt eerst kort uitgelegd hoe de aannemers werden geselecteerd. Vervolgens geeft Dialoog in opdracht van het Steunpunt een korte uiteenzetting over muurisolatie en belangrijke aandachtspunten. Hierna krijgen de aannemers de kans om zichzelf kort voor te stellen. Tenslotte krijgen de aanwezigen de kans om individueel contact te leggen met de geselecteerde aannemers of om bijkomende uitleg te vragen over premies of de Energielening.

Meer info over de actie vind je terug op de website www.samenwarmer.be. Hier kan je je ook vrijblijvend registreren om op de hoogte te worden gehouden van de samenaankoop of om een infoavond bij te wonen.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *