Remy Alloingstraat wijzigt niet van naam

0 Flares 0 Flares ×

Vorig jaar wilde het stadsbestuur de Remy Alloingstraat veranderen van naam. Ze wilden het toen nog onbebouwde stuk  van de Remy Alloingstraat veranderen in Zwarteblokweg. De Erfgoedkring van Wijgmaal schreef een goed uitgewerkt advies, waarin ze hun bezwaren tegen deze naamsverandering uitlegden. Ik bracht hun bezwaren op de gemeenteraad van juni 2015. De gemeenteraad ging met de bezwaren akkoord en adviseerde het voorstel tot naamsverandering terug te sturen naar de commissie toponymie.

Nu een jaar later is er eindelijk een beslissing genomen. De procedure tot naamswijziging is stopgezet. De naam Remy Alloingstraat blijft behouden voor de hele straat en er is op de dienst bouwen een hernummering doorgevoerd voor de bestaande huizen. De Remy Alliongstraat loopt van aan de Wittebolsstraat naar Wijgmaalbroek. Reden is dat de nummering zeer dringend werd van het WZC en van de serviceflats die aan deze straat gebouwd werden. 

Wie was Remy Alloing?

Remy Alloing was een belangrijk schoolmeester en schoolhoofd van de voormalige gemeenteschool van Wijgmaal. Hij verbleef tijdens WO I vier jaar lang als krijgsgevangene in Duitsland. Hij schreef enkele dichtbundels, die werden gepubliceerd. Na de oorlog schreef hij verschillende teksten en boeken. Het feit dat hij een belangrijk figuur was in Wijgmaal wordt nog extra duidelijk  gemaakt doordat er een hoofdstuk over hem is geschreven in de publicatie ‘ Straathistories’ over Wijgmaal.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Remy Alloingstraat wijzigt niet van naam

  1. Portmans Mieke
    21 oktober, 2016 at 09:00

    Dat is een goeie zaak, zeker voor mijn schoonfamilie want hij was de grootvader van mijn man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *