Buurtactie Wakkerzeelsebaan Verkeers(on)veilig

0 Flares 0 Flares ×

Vanwege het stratencomité Wakkerzeelsebaan, Meerstraat en Torenstraat

Iedereen vindt verkeersveiligheid belangrijk, ook het stratencomité van de Wakkerzeelsebaan, Meerstraat en Torenstraat (verder ‘het stratencomité’) in Wijgmaal.

Op zondag 23 oktober 2011 organiseert het stratencomité daarom een ludieke fietsactie in samenwerking met de Chiro, de Vrije Basisschool De Twijg en Ouders De Twijg vzw. Samen maken zij een korte fietstocht om de aandacht te vestigen op de verkeers(on)veiligheid van de Wakkerzeelsebaan. Het stratencomité nodigt de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden van Leuven uit om mee te fietsen.

Verwachtingen naar het stadsbestuur:

Volgens het stratencomité worden structurele aanpassingen aan de Wakkerzeelsebaan op de lange baan geschoven. De bewoners begrijpen dit omdat er in de toekomst verschillende aangrijpende werken zullen plaatsvinden zoals de aanpassing aan de spooroverweg, riolering en de aanleg van het hoogspanningsnet naar Gasthuisberg. Dat er aan deze stadsweg en fietspad 35 jaar lang geen investeringen werden gedaan, vindt het stratencomité onaanvaardbaar.

Daarom vraagt het stratencomité kleine, haalbare oplossingen die op korte termijn de veiligheid kunnen verhogen van onze kinderen en buren:

  • Asfaltering van het fietspad langs de Wakkerzeelsebaan van het kapelletje tot aan de grens met Wakkerzeel
  • Duidelijke signalisatie van het tweerichtingsfietspad aan alle kruispunten van de Wakkerzeelsebaan en ter hoogte van de oversteek aan de grens met Wakkerzeel
  • Snelheidsremmers en snelheidsaanduidingen op de Wakkerzeelsebaan 
  • De losliggende betonplaten op de Wakkerzeelsebaan vastleggen
  • Zebrapaden op de Wakkerzeelsebaan ter hoogte van de kruispunten
  • Het stratencomité is van mening dat deze verwachtingen haalbaar zijn om opgenomen te worden in de begroting voor 2012 van de stad Leuven.
  • Op lange termijn wilt het stratencomité correcte en volledige informatie over de heraanlag van de Wakkerzeelsebaan: inzage in de plannen en inspraak rond de verkeersveiligheid van rijbaan en fietspad.

Ludieke fietsactie

Om deze verwachtingen duidelijk te maken, organiseert het stratencomité een ludieke fietsactie.
Het stratencomité nodigt je uit voor meer uitleg en foto’s op zondag 23 oktober 2011 bij de start van de fietstocht om 15u30 aan de Vrije Basisschool De Twijg, Ursulinenstraat 1, 3018 Wijgmaal. U ontvangt dan een uitgebreide persmap.

Met vriendelijke groeten

Stratencomité Wakkerzeelsebaan,
Meerstraat en Torenstraat
Vragen en informatie? Hilde Van Wichelen – 016 44 77 30 – hilde.vanwichelen@telenet.be

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *