Overhandiging petitie Leuven Rechtdoor aan schepenen Leuven

0 Flares 0 Flares ×

Een handvol inwoners van Wilsele en Wijgmaal heeft maandag 29 september een petitie met 1.062 handtekeningen van Leuvense inwoners overhandigd aan het Leuvens stadsbestuur tegen de nieuwe vliegroutes boven Leuven. Daarmee vroegen ze meer actie van het bestuur.

Foto overhandiging petitie GR 29 sept 2014

“In totaal hebben we 1.062 handtekeningen verzameld, waarvan 653 handtekeningen op de online petitie en 409 papieren handtekeningen, vooral uit de deelgemeenten Wijgmaal en Wilsele, de gemeenten die het meeste last hebben van de vliegtuigen boven hun hoofd”, aldus Erik Vanhove van de werkgroep Leuven Rechtdoor afdeling Leuven. “We wilden het stadsbestuur vooral overtuigen om een sterk standpunt in te nemen. Want die motie die ze stemt, die is een stap in de goede richting, maar niet genoeg. Wij willen dat het stadsbestuur een afschaffing van de huidige vliegroute vraagt.”

Om hun standpunt kracht bij te zetten hulden de actievoerders zich in gepaste T-shirts en deelden ze voor de gemeenteraad flyers en oordopjes uit aan de raadsleden. Maar het Leuvens stadsbestuur is niet zinnens om mee te stappen in juridische procedures tegen de vliegroute. “Wel willen we dat de nieuwe procedures worden geëvolueerd en eventueel bijgestuurd. En dat er onderzocht wordt of de luchthaven geen maatregelen kan nemen, zoals stille routes en/of stille vliegtuigtypes”, aldus schepen Carl Devlies (CD&V).

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *