Over mij

 

 

 

 

 

Ik ben …

54 jaar en ik heb een lieve partner en 3 volwassen kinderen, waar ik erg fier op ben.  Ik geef enthousiast les in het Heilige-Drievuldigheidscollege op de Oude Markt. Ik woon in Wijgmaal en ben actief in Gastvrij Wijgmaal, de schoolraad van basisschool De Twijg, de Wereldwinkel en de  11-11-11 actie.

Ik ben in de politiek gestapt omdat …

ik droom van een samenleving waarin alles zo geregeld is dat de 3 P’s in evenwicht zijn. Aan de ene kant mag/moet de economie goed draaien en mag er Profit ( winst ) worden gemaakt, maar deze winst mag niet ten koste gaan van onze planeet ( Planet ) en al helemaal niet van de leefbaarheid voor de mens ( People ).

Ik kies daarbij voor Groen omdat …

Groen een veelkleurige, pluralistische partij is, die ijvert voor een duurzame samenleving  waar vrouwen, holebi’s, allochtonen,… een evenwaardige plaats krijgen.

Als gemeenteraadslid van Leuven…

heb ik 6 jaar aan politiek gedaan vanuit de mensen, gebaseerd op wat er leeft bij de mensen in Wijgmaal en in Leuven. De participatie van en de samenwerking met de burger staat centraal. Ik ben naar de burger toegestapt, heb geluisterd naar hun vragen en bedenkingen, heb die meegenomen naar de gemeenteraad en heb ervoor geijverd dat goede ideeën en terechte vragen van de burgers niet worden genegeerd. Voor mij gaat het in de politiek om het zoeken naar zoveel mogelijk samenwerking en verbinding.

Ik zet mij actief in…

voor verschillende thema’s die mij nauw aan het hart liggen. Binnen het onderwijs gaat mijn voornaamste zorg naar het wegwerken van de sociale ongelijkheid en kansen geven aan iedereen. Ik ben ook erg bezorgd over de veiligheid aan de schoolpoort en ijver voor ‘schoolstraten’. Op het vlak van cultuur werk ik via overleg met heel wat mensen uit de sector aan een uitdagende Groene cultuurvisie voor de stad Leuven. Binnen het domein sociale zaken zijn voor mij een degelijke opvang en integratie van de vluchtelingen en de bestrijding van kinderarmoede de belangrijkste aandachtspunten.

Voor Wijgmaal ijver ik voor…

  • De renovatie van het stationsgebouw met koffie/lunchbar, gemeenschapsruimte en de heraanleg van het stationsplein.
  • Een globaal circulatieplan en doordachte aanpak voor een veilig verkeer.
  • Betaalbare woningen en voldoende sociale voorzieningen in de geplande woonwijk aan de Wakkerzeelsebaan/Baron Descampslaan.
  • Een eerlijke spreiding van de vliegroutes boven het dorp door het weghalen van de vliegroute Leuven Rechtdoor.
  • Voetpaden die vlot bruikbaar zijn voor mensen met buggy’s, rollators en rolstoelen in een wandellus vanuit het woonzorgcentrum.
  • Extra gemeenschapsruimte bv bij de toekomstige renovatie van het Ymeria-complex.
  • Extra fietspaden zoals een verbindingsfietspad naar Wilsele-Putkapel.
  • Uitbouw van natuurgebieden om te wandelen en te spelen zoals de Dijlemeander en een speelbos.

Twee persoonlijke aanraders in Leuven zijn …

op een mooie lente- of zomerdag vroeg in de ochtend vanuit Wijgmaal langs de Vaart naar Leuven fietsen en de zon zien opgaan over de Dijlemeanders aan de overkant.

of

genieten van de vele leuke koffiebars en lunchbars in de binnenstad. Swartehond, Lettuce, Bar Stan en Barboek zijn mijn favorieten.