Oplossingen voor bezorgdheden rond WZC Wijgmaalbroek

0 Flares 0 Flares ×

Senior Living Group heeft positief gereageerd op de bezorgdheden die leven bij  de buren van het nieuwe WZC Wijgmaalbroek. Er wordt gewerkt aan oplossingen.

foto 1 werken WZC

Een eerste bezorgdheid die wordt opgelost heeft te maken met de vraag naar plaatsbeschrijvingen van de huizen.  Er is al een plaatsbeschrijving gebeurd van enkele huizen die aanpalen aan de werken, maar ook de andere buren die dat wensen kunnen een plaatsbeschrijving van hun huis aanvragen. Ze krijgen een brief in de bus waarin staat aangegeven hoe deze plaatsbeschrijving zal gebeuren.  Wie deze brief niet in de bus kreeg en toch geïnteresseerd is in een plaatsbeschrijving, neemt best contact op met de projectleider via werken@wzcwijgmaal.be .

Er is een tweede bezorgdheid rond de staat van de wegen rond de werf. Er is ook een plaatsbeschrijving gebeurd van de omgeving rond de werf. Er werd beloofd dat de boordstenen die nu worden stuk gereden door het werfverkeer aan de hand van die plaatsbeschrijving na de werken in hun oorspronkelijke staat zullen worden hersteld.

Daarnaast zijn heel wat buren ook bezorgd over mogelijke wateroverlast of overstroming in hun huizen omwille van de vele kubieke meters  water die op dit moment worden opgepompt om de bouw van de ondergrondse garage van het WZC mogelijk te maken. Dit water loopt nu in de Leibeek ter hoogte van de werken, maar de Leibeek kan op die plaats niet veel extra water aan. Vooral bij een stevig onweer kan dat voor problemen zorgen.  De projectleider is  nu op zoek naar een goede oplossing. Zo is er het voorstel om via buizen het water enkele tientallen meters verder in de Leibeek te lozen, zodat het gevaar voor overstroming van de huizen op het laagst gelegen stuk van Wijgmaalbroek veel kleiner wordt.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *