Op zoek naar families voor korte noodopvang vluchtelingen

0 Flares 0 Flares ×

Er is momenteel veel nood aan korte termijn opvang van vluchtelingen die wachten op registratie in Brussel. Opnieuw slapen er in Brussel vluchtelingen buiten op straat die wachten op registratie. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zoekt men personen of families die thuis plaats hebben om voor een korte tijd ( 1, 2, 3 nachten ) één of meerdere vluchtelingen onderdak te geven.

Heb je interesse om opvang voor enkele dagen aan te bieden, dan kan je contact opnemen met de Leuvense Anya Topolski, Anya.Topolski@hiw.kuleuven.be of 0479 64 17 64 (of via facebook).

Anya krijgt elke dag rond 17u bericht vanuit het Rode Kruis in Brussel met informatie over het ‘aanbod’ van vluchtelingen, en gaat dan op zoek naar een goede ‘match’ bij de mensen die zich bij haar hebben aangemeld om opvang te bieden; ze probeert dan de mensen nog die avond een onderdak te bezorgen.

Het gezin van Marnix en Kaat Beyen – Wils uit de Hadrianusstraat heeft alvast positieve ervaringen met het systeem. Ze hadden reeds enkele dagen mensen uit Afghanistan te gast en 3 familieleden uit Libanon.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *