Onderhoud Dijlemeanders erg nodig

0 Flares 0 Flares ×

De Dijlemeanders in het natuurgebied in de buurt van het station van Wijgmaal naast het Dijlepad zijn dringend aan een groot onderhoud toe. Zowel buurtbewoners als de mensen van Natuurpunt signaleren dat het gebied er vervuild bij ligt.

Dit natuurgebied is de eigendom van de stad Leuven. We hebben met Groen het probleem aangekaart op de commissie Leefmilieu van de stad en daar is door de betrokken diensten beaamd dat de Dijlemeanders toe zijn aan groot onderhoud. Er is namelijk slibruiming van de meanders nodig. Op de dienst is men daar dan ook mee bezig. Er moet eerst een slibanalyse gebeuren om de graad en aard van eventuele vervuiling vast te stellen, dan pas kan men aan de ruiming beginnen. Hopelijk komt dit snel in orde.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

2 thoughts on “Onderhoud Dijlemeanders erg nodig

 1. 23 maart, 2015 at 09:34

  De slibanalyse is inmiddels afgerond met als resultaat: Vervuiling met zware metalen o.a. grote dosissen Cadmium. Die zijn waarschijnlijk afkomstig van het voormalig fabriekje “Floreal”, langs de Dijle, net over de taalgrens.
  Besluit: De Meander zal niet geruimd worden wegens een te hoge kostprijs!
  Een vraag: Kan men de industrie hiervoor niet laten opdraaien?

 2. Hilde Van Wichelen
  25 maart, 2015 at 18:05

  Dag Mark,

  bedankt om mij dit te laten weten, ik was nog niet op de hoogte. Ik vraag het na op de commissie Leefmilieu en laat je het antwoord zo snel mogelijk weten.

  Vriendelijke groeten,
  Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *