Nieuwe informatie werken Wakkerzeelsebaan

0 Flares 0 Flares ×

Het einde van de werken is in zicht. De afwerking van het volledige traject van Haacht tot aan het kapelletje wordt  voorzien tegen eind december van dit jaar. Alles verloopt nog altijd volgens de planning.  Wat staat er de volgende maanden nog te gebeuren?

foto werken verkeersborden

Wat betreft het stuk Wakkerzeelsebaan tussen de grens van Haacht en de spoorweg zijn ze aan de afwerking toe. Op dit moment is men de waterputten aan het ophogen, met de bedoeling tussen 10 en 12 september de toplaag van de asfalt te leggen, zowel op de rijbaan als op de fietspaden. Ter voorbereiding gaat volgende week het onkruid weggehaald worden op de strookjes tussen de rijbaan en het fietspad , waar later de haagjes gaan komen. In november plant men de haagjes aan en op de voorziene plaatsen de bomen. Omdat het fietspad vanaf begin september beter berijdbaar zou zijn oa voor de schoolkinderen, heb ik gevraagd het huidige fietspad nog te reinigen van stof en steentjes voor 1 september.

Het deel tussen de spoorweg en het kapelletje ligt er nu nog erg modderig bij. Dat zal gelukkig niet meer zo lang duren. Eerst moeten er nog 2 à 3 huisaansluitingen van de nutsleidingen gebeuren en dan start men op 5 september met het aanleggen van de nutsleidingen op de straat. Dit zou moeten klaar zijn tegen half oktober. Daarna kan alles in gereedheid worden gemaakt en de asfaltlaag worden gelegd. Als alles volgens plan verloopt zou ook dit stuk tegen eind december helemaal klaar moeten zijn. De betrokken diensten zien dat op dit moment nog altijd zitten.

Ik heb ook gevraagd of de spoorwegovergang niet wat breder kan worden aangelegd dan nu het geval is, om op die manier meer plaats te geven aan de  kruisende auto’s en fietsers. De verantwoordelijke van de werken gaat dat nog eens navragen bij Infrabel.  Hopelijk komt dat in orde. In de plannen is er bij de besprekingen indertijd met de buurtactiegroep voor gezorgd dat  er qua veiligheid voor het oversteken van de spoorweg door de fietsers (zeker nadat de slagbomen zijn dicht geweest kan het heel druk zijn ) aan elke kant een fietsvak op de rijbaan wordt geschilderd waar de fietsers kunnen wachten om dan als eerste voor de auto’s te kunnen oversteken.  Deze fietsvakken  worden dus zeker al voorzien.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

2 thoughts on “Nieuwe informatie werken Wakkerzeelsebaan

 1. nicole schelfhout
  7 oktober, 2014 at 14:03

  HOPELIJK KRIJGEN WE IETS MEER PARKEERPLAATS OP DE WAKKERZEELSEBAAN TUSSEN HET KAPELLETJE EN DE SPOORWEG . HET STUK VOORBIJ DE SPOORWEG IS GEWOONWEG EEN RAMP.
  WAAR MOETEN WE TROUWENS ONZE AUTO PARKEREN VANAF 20 OKTOBER.IK KAN GEEN 2
  STRATEN VER STAPPEN WEGENS RUGPROBLEMEN ,DIT WORD EEN ECHT PROBLEEM.
  GROETJES EN HOPELIJK HOOR IK HIER NOG IETS VAN

  1. Hilde Van Wichelen
   9 oktober, 2014 at 10:02

   Dag Nicole,

   Ik begrijp je probleem, er zijn ook andere buren die het me al hebben gesignaleerd. Ik heb jouw vraag doorgegeven aan de verantwoordelijke van de stadsdiensten. Hopelijk komt er een oplossing. Het parkeerverbod in het deel tussen Haacht en de Meerstraten zal worden opgeheven, na vragen van de bewoners en mezelf, dat is dus al gelukt. Nu het andere deel van de baan nog. Ik hou je op de hoogte.

   Groetjes,
   Hilde Van Wichelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *