Nieuwe boekentil in Wijgmaal

0 Flares 0 Flares ×

Eind mei werd er aan de Privaatweg ter hoogte van het stationsplein een boekentil ingehuldigd. Een boekentil is een kast uit degelijk materiaal waar iedereen een boek kan uitnemen, nadien kan terugplaatsen of een ander boek in de plaats zetten. Zo’n til heeft tal van voordelen: boeken en tijdschriften krijgen een tweede leven, de locatie biedt extra mogelijkheden voor buren om elkaar te ontmoeten,… Wie weet kom je boeken tegen die je zelfs niet meer in de boekhandel of bibliotheek vindt, een prima initiatief dus.

Boekentil 3

Boekentil 2Boekentil 1

De stad wil boekentillen in verschillende Leuvense buurten plaatsen. De leerlingen ‘houtbewerking’ van het Vrij Technisch Instituut Leuven ontwerpen en bouwen de boekentillen. De buurtbewoners personaliseren de til en stellen een meter of peter aan om een oogje in het zeil te houden.

Boekentil 4

Heb je thuis mooie boeken staan die je niet meer leest of die je graag met anderen deelt, kom dan naar de boekentil en geef ze een nieuw leven. Graag alleen boeken die in goede staat zijn. En je mag natuurlijk zelf boeken die je wilt lezen meenemen uit de boekentil.

Meter en peter van deze boekentil zijn: Lieselot De Snijder en Danny Theuwis uit de Wittebolstraat 12 in Wijgmaal.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *