Nieuwe plannen voor stationsgebouw in de maak

0 Flares 0 Flares ×

Er lopen momenteel gesprekken over de invulling van het stationsgebouw in Wijgmaal. Mogelijk komt er een oplossing want de Wijgmaalse vzw Dialoog en ook vzw Spit zouden interesse hebben.

Foto stationsgebouw

De stad Leuven is nog steeds op zoek naar een zinvolle invulling van het stationsgebouw in Wijgmaal. Omdat geen enkele kandidaat bereid was om de renovatie van het Wijgmaalse stationsgebouw voor zijn rekening te nemen, besloot de stad dan maar om het gebouw zelf te renoveren. Die renovatie werd opgenomen in de bijsturing van de meerjarenplanning maar eerst moet er nog een studie worden uitgevoerd. Voor die studie heeft het stadsbestuur alvast een budget voorzien.

Nieuwe plannen

In afwachting van de resultaten van de studie zijn er toch al enkele mogelijke huurders opgedoken voor het stationsgebouw in Wijgmaal. Vzw Spit bijvoorbeeld. Die vzw heeft interesse om een sociaal restaurant onder te brengen in het gebouw. Het project zou mogelijk gefinancierd worden met geld uit het budget van sociale economie. Ook de Wijgmaalse vzw Dialoog heeft interesse in het stationsgebouw. De vzw ziet er wel wat in om er een kantoorruimte te maken en zou indien nodig ook voor de verbouwing willen instaan.

Sociale functie

Ik ben alvast blij dat de toekomst van het Wijgmaalse stationsgebouw er rooskleurig uitziet. Vanuit Groen deden we een enquête bij de treinreizigers en de buurtbewoners over de herbestemming. Daaruit kwamen heel uiteenlopende voorstellen zoals bijvoorbeeld een wijkcentrum en een uitleenpost van de bibliotheek. Rode draad in de voorstellen was dat het stationsgebouw een sociale functie zou moeten krijgen in de toekomst. Met de eventuele komst van vzw Spit en vzw Dialoog is dat zeker het geval. Vanuit Groen zijn we alvast tevreden dat er een positief project zal komen in het gerenoveerde stationsgebouw in Wijgmaal.

Ik dring er bij de stad Leuven wel op aan om ook te investeren in de heraanleg van het stationsplein.
We denken bijvoorbeeld aan een verkeersluw plein met een terras en veel groen. Op die manier wordt het stationsplein een aangename plaats voor de buurtbewoners om te vertoeven.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *