Milieuvergunning Celis Hambos niet goedgekeurd

0 Flares 0 Flares ×

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft vandaag 12 oktober de milieuvergunning die  bouwbedrijf Celis heeft aangevraagd voor een overslagbedrijf aan de Vaart in Hambos niet goedgekeurd.  De goedkeuring wordt uitgesteld tot de aanleg van de kade aan de Vaart, de ontsluitingsweg langs het jaagpad en de brug en ontsluitingsweg klaar is.

Daarmee volgt de deputatie de argumenten van de buurtbewoners dat de ontsluiting niet klaar is voor het zwaar vrachtvervoer dat wordt verwacht. Het is positief dat Celis wil gebruik maken van vervoer over het water voor de aanvoer van bouwmaterialen, omdat ze op die manier vele vrachtwagens van de weg houden, maar dit kan enkel een win-win verhaal worden wanneer de afvoer van deze materialen naar de klanten – dat via vrachtwagens moet gebeuren – niet ten koste gaat van de veiligheid van de dorpskern van Tildonk en van de buurtbewoners in Hambos. Daarom is het een goede zaak dat de exploitatie van het bedrijf pas kan starten als de veilige ontsluiting klaar is.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

2 thoughts on “Milieuvergunning Celis Hambos niet goedgekeurd

 1. Karl Cornil
  28 februari, 2018 om 15:25

  Beste Hilde,

  Ik heb vandaag op een vrije dag waargenomen dat van 07.00 ’s morgens tot nu (we zijn 15.25) er reeds meer dan 30 rotaties door onze straat (Hambosstraat) zijn geweest van vrachtwagens en tractoren met aanvoer en/of afvoer van grond.
  Het feit dat Celis blijkbaar niet echt werk maakt van het weghouden van vrachtwagenverkeer door de aanleg van een kade of door de ontsluiting te voorzien, is het dus het gemakkelijkst dat ze heen en weer bollen door de recent aangelegde Hambosstraat. Dit vormt niet alleen geluidsoverlast maar ook een probleem voor fietsende kinderen, wandelaars en bewoners in de straat.
  Kan hier iets aan gedaan worden ?
  Vriendelijke groeten,
  Karl Cornil

 2. Hilde Van Wichelen
  5 april, 2018 om 21:21

  Dag Karl

  Ik heb je vraag ivm het zwaar vrachtverkeer doorgestuurd naar de dienst mobiliteit van de stad, naar schepen Robbeets en naar de politie, met de vraag wat hieraan kan worden gedaan. Ik zal ook de firma Celis hiervan verwittigen. Ik hoop dat ze mij snel een antwoord bezorgen en dan laat ik het jou weten.

  Vriendelijke groet

  Hilde Van Wichelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *