Metamorfose in de Kroonstraat

0 Flares 0 Flares ×

Er wordt de laatste weken hard gewerkt in de Kroonstraat: trottoirs worden heraangelegd, bushaltes uitgebouwd en de stuk gereden delen van het wegdek vernieuwd. De trottoirs lagen er in het verleden erg slecht bij. Ik ben dan ook erg tevreden dat mijn vraag om ze te vernieuwen door het stadsbestuur werd gevolgd. De werken zijn ondertussen bijna volledig afgerond.

De voor en na foto’s maken veel duidelijk:

Foto kroonstraatIMG_2080

Vier zaken die ik positief vind in dit verhaal wil ik nog even extra benadrukken:

 1. Tijdens het opmaken van de plannen nodigde ik de bewoners van de straat uit om samen over de plannen te praten en opmerkingen te formuleren. De bevoegde stadsdiensten namen de opmerkingen van de bewoners ernstig en hielden er in de definitieve plannen rekening mee. Zo werden bijvoorbeeld eerst alle nutsleidingen vernieuwd.
 2. Heel positief is dat alles werd aangelegd volgens de regels van de toegankelijkheid. Dat wil zeggen dat de trottoirs en de bushaltes zo werden aangelegd dat rolstoelgebruikers, ouders met buggy’s, mensen die niet goed te been zijn of slechtzienden het zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Zo zijn er brede en vlakke voetpaden, verhoogde opstapplaatsen aan de bushaltes, verlaagde oversteekplaatsen, aanduidingen voor blinden en slechtzienden en af en toe brede stroken in het voetpad waar rolstoelen of buggy’s elkaar kunnen kruisen. Een voorbeeld eigenlijk van hoe het overal zou moeten zijn.
 3. Aan de fietsers werd gedacht met fietsstallingen aan de bushaltes en verlaagde oversteekplaatsen in het fietspad aan het kruispunt met de Baron Descampslaan.
 4. En het stuk gereden wegdek in de bocht tussen de Steenakkerstraat en het Wijveld werd vernieuwd, wat zowel voor de auto’s als de fietsers een verbetering is.

IMG_2085IMG_2079IMG_2076IMG_2087

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Metamorfose in de Kroonstraat

 1. Karl Cornil
  12 mei, 2017 at 13:04

  Beste,
  De Kroonstraat is een voorbeeld van hoe elke straat, waar mogelijk, er in Wijgmaal zou moeten uitzien. Ook mijn straat (Hambosstraat) smacht en droomt van zo’n mooie straat 🙂
  Ik weet dat U er mee bezig bent, dus, we zijn in blijde verwachting.
  Na de nutswerken (electriciteit en water) kijken we uit naar de volgende werken.
  Vriendelijke groet,
  Karl Cornil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *