Wijgmaalse kunstenaars te bezoeken tijdens de Kunstroute

0 Flares 0 Flares ×

Zowel Anke Tacq ( hoedenontwerpster ), Katelijne Laroy ( schilderkunst ) als Geert De Smet ( beeldhouwkunst ) laten je bij hun thuis proeven van het nieuwe werk dat ze dit jaar hebben gemaakt. Eens langslopen en binnenspringen is bij deze drie Wijgmaalse kunstenaars zeker de moeite waard! Je bent welkom op zondag 27 april, donderdag 1 mei en zondag 4 mei van 10u tot 18u. 

Anke Tacq woont in de Hadrianusstraat  29. Misschien zag je reeds de hoeden die haar raam sieren? Anke maakt hoeden die vanzelf de aandacht trekken. Hoofdzaak of bijzaak? Het lijkt of de hoeden van Anke een gezicht en het hele lichaam kunnen overschaduwen of net doen oplichten. Tijdens de Kunstroute kan je bij Anke vrij binnenlopen om haar creaties te bewonderen. Ze geeft uitleg bij het proces van het hoedenmaken.

Katelijne Laroy woont ook in het centrum van het dorp, namelijk in de Gebr. Tassetstraat 106. Katelijne is leraar schilderkunst aan de Academie van Leuven  en was zowel in 2008 als in 2010 laureaat van de Canvascollectie.  Haar schilderijen zijn een fascinerende herschepping van een voor ons “vertrouwde” wereld. Kom zo’n moment beleven en loop zeker ook eens bij haar binnen om kennis te maken met haar intrigerende werk.

Geert De Smet woont vooraan in Wijgmaalbroek 21. Als beeldhouwer toont hij verrassend nieuw werk, zowel gipsen prototypes als uitvoeringen in brons. De ingetogen figuren, alleen of in groep, lijken wel passanten uit een andere wereld. Ze roepen associaties en gelaagde verhalen op. Ook een aanrader.

Klik hier voor meer info over de Leuvense Kunstroute in zijn geheel: Website

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *