Groen wil meer ‘doorlopende’ straten

0 Flares 0 Flares ×

foto actie doorlopende straat

Weet je wat een doorlopende straat is? Dat is een straat waar je nog wel met de fiets of te voet door kunt, maar niet met de auto. Groen vraagt dat in Leuven de doorlopende straten worden aangegeven met een speciaal daarvoor ontworpen sticker op het verkeersbord. 

Sinds een tijd bestaat er een officieel verkeersbord voor een ‘doorlopende straat’. Heel wat straten zijn de dag van vandaag aangeduid als doodlopende straat, met het bijpassende verkeersbord, terwijl je er met de fiets of te voet nog wel door kunt. Dat is verwarrend en het verzwakt het netwerk van routes voor zachte weggebruikers. De verkeersborden kunnen echter op heel eenvoudige wijze worden aangepast met speciale stickers ( zie foto ).

Foto doorlopende straat Toon

Toon Toelen (gemeenteraadslid): “We voerden actie in de Rerum Novarumlaan in Kessel-Lo, een typisch voorbeeld van wat in de feiten een doorlopende straat is, maar toch een bord van doodlopende straat heeft. Tot nu toe heeft het stadsbestuur nauwelijks werk gemaakt van het aangeven van doorlopende straten. Daarom vragen we dat op korte termijn het verkeersbord bij alle doorlopende straten in die zin wordt aangepast. Dat is helemaal niet duur, een sticker om dat te doen kost € 2.”

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *