Groen blijft werk maken van opvolging problematiek van vliegroute “Leuven Rechtdoor”

0 Flares 0 Flares ×

Vertegenwoordigers van de actiegroep “Leuven Rechtdoor” werden maandag 9 maart ontvangen door de parlementsleden van Groen  van Vlaams-Brabant meer bepaald door Hermes Sanctorum  ( Vlaams Parlement ) en Anne Dedry ( Federaal Parlement). Ook Toon Toelen van het kabinet van de groene gedeputeerde in de provincie Vlaams-Brabant Tie Roefs was aanwezig.

De vertegenwoordigers van de actiegroep hebben de problemen die de bewoners ervaren met de vliegroute Leuven Rechtdoor kunnen uitleggen en ze hebben duidelijk gemaakt dat ook de aanpassingen aan de vliegroute LR, zoals die nu wordt voorgesteld door de actiegroepen uit het westen van Leuven, een rookgordijn zijn en geen oplossing zijn.

Er werden vele vragen gesteld, informatie en meningen uitgewisseld. De verschillende parlementsleden van Groen gaan nu met deze informatie aan de slag.

Hermes Sanctorum stelde in december 2014 reeds een vraag over de geluidsoverlast van Leuven Rechtdoor in het Vlaamse Parlement aan minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Anne Dedry bereidt een parlementaire vraag voor minister Jacqueline Galant in de commissie mobiliteit van het federaal parlement.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *