Groen blij met eerste schoolstraat in Leuven

0 Flares 0 Flares ×

Leuven krijgt een eerste schoolstraat, aan de basisschool van Paridaens. Vorig jaar stelde Groen voor om het model van de schoolstraten te ondersteunen bij de verschillende scholen, wat toen werd afgewezen. We zijn blij dat dit groene voorstel nu wel in praktijk wordt omgezet.

foto schoolstraat paridaens1

Vorig jaar stelde ik voor dat het stadsbestuur met de verschillende scholen zou bekijken of een schoolstraat kon worden aangelegd. We legden dat voorstel voor tijdens de gemeenteraad van 23 maart 2015. Daar werd het groene voorstel weggestemd door de meerderheid. Sp.a Leuven noemde het voorstel toen nog “overbodig”. Ik ben blij vast te stellen dat het stadsbestuur nu blijkbaar wel erg verheugd is een schoolstraat te kunnen voorstellen. Door de inzet van de ouders en het schoolteam komt die speciale straat er nu gelukkig wel. We hopen dat andere scholen ook overtuigd raken van de voordelen van een schoolstraat en dat ze daarin volop zullen gesteund worden door het stadsbestuur.

foto schoolstraat paridaens 2

Op vrijdag 4 maart huldigen basisschool Paridaens en het stadsbestuur de eerste ‘Octopusstraat’ in. Die is tegelijk ook de eerste schoolstraat in Leuven. Het concept van een schoolstraat is eenvoudig. De straat voor de school wordt telkens drie kwartier afgesloten bij het begin en het einde van de schooldag. Gemotoriseerd verkeer mag er niet meer door, tenzij de hulpdiensten natuurlijk. Zo ontstaat een kindvriendelijke schoolomgeving voor voetgangers en fietsers.

foto schoolstraat paridaens 3

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *