Gratis fruitsap op Fair Trade dag in Wereldwinkel Wijgmaal

0 Flares 0 Flares ×

Op 11 oktober sluit Oxfam Werelwinkel Wijgmaal de Week van de Fair Trade af met de jaarlijkse Wereldwinkeldag. Wie die dag een lege fruitsapverpakking meebrengt naar de wereldwinkel in de Gebroeders Tassetstraat, krijgt gratis een fles Oxfam-fruitsap in ruil. En iedereen kan er gratis het nieuwe fruitsap Guavashake proeven. Je kan er ook deelnemen aan onze VERANDER SAP VOOR SAP quiz. Kom dus op zaterdag 11 oktober tussen 10u en 17u zeker eens langs in de Wereldwinkel van Wijgmaal. Welkom!

Foto Sap voor SapFoto wereldwinkel Wijgmaal

Meer info:

Fruitsapstunt

Op 11 oktober kan je een lege fruitsapverpakking – een fles of brik van om het even welk merk – inruilen voor een gratis fles fairtradefruitsap van 1 liter. In oktober vorig jaar organiseerde Oxfam-Wereldwinkels een gelijkaardige actie. Meer dan 40.000 gezinnen maakten toen kennis met de pure smaak van eerlijke chocopasta.

Verander. Sap voor sap

Kiezen voor eerlijk sap is meer dan van fruitsapmerk veranderen.
Je helpt Oxfam om een wereldwijde verandering in gang te zetten. Tijdens de Week van de Fair Trade maakt Oxfam-Wereldwinkels iedereen ervan bewust dat de handelsketen van sinaasappel tot fruitsap vaak niet eerlijk verloopt.

Drie gigantische bedrijven die sinaasappelen verwerken hebben alle macht in handen. Zij bepalen de voorwaarden en de prijzen waartegen de kleine boeren sinaasappelen moeten leveren. De omstandigheden waarin de boeren en de fabrieksarbeiders werken en leven, zijn daarbij niet hun grootste zorg.

Oxfam pakt het helemaal anders aan. Het fruitsap in de wereldwinkel komt van fairtradecoöperaties met kleinschalige boeren. Door samen te werken staan de boeren sterker tegenover de grote spelers in de sector. En uiteraard krijgen ze een goede prijs voor hun sinaasappels. Bovendien stimuleert Oxfam-Wereldwinkels de boeren om naast sinaasappels ook andere vruchten te telen. Zo telen de boeren in Brazilië nu ook guave, voor het nieuwe Guavashakesap dat je sinds kort in de wereldwinkel vindt.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *