Gemeente Haacht zoekt oplossing voor afsluiting jaagpad langs de Vaart

0 Flares 0 Flares ×

Het jaagpad langs de Vaart ter hoogte van Hambos ( Haacht ) is sinds enkele maanden  afgesloten door het bedrijf Kani, een zusterbedrijf van bouwbedrijf Celis, met de bedoeling er een loskade aan te leggen voor het bedrijf dat Kani er wil vestigen. De fietsers zijn sindsdien verplicht het jaagpad te verlaten en een hele omweg te maken langs smalle, onveilige wegen binnendoor Hambos om zo terug op het fietspad terecht te komen in Tildonk. Tegen deze ingreep werd er  een petitie opgestart door de buurtbewoners, maar voorlopig zonder resultaat.

Belangrijk om weten is dat het hier om een jaagpad gaat, eigendom van Waterwegen  en Zeekanaal , en niet om een openbaar  fietspad, zoals velen denken.  Want in dat laatste geval zou het afsluiten ervan helemaal niet kunnen.

Het gemeentebestuur van Haacht probeert nu  twee zaken te bekomen:

1) Ze proberen de eigenaar van het jaagpad namelijk Waterwegen en Zeekanaal te overtuigen om het jaagpad terug open te maken zolang er geen bedrijfsactiviteit is ter hoogte van Kani. Spijtig genoeg  komt Waterwegen en Zeekanaal niet graag terug op hun vroegere beslissing,  omdat ze op die manier denken verwarring en veiligheidsrisico’s te doen ontstaan. 

2) Ze proberen Waterwegen en Zeekanaal en Kani  samen te overtuigen om zo snel mogelijk een fietspad aan te leggen rond de laadkade op het grondgebied van Kani en dat van de gemeente om een korte, veilige fietslus te leggen rond de loskade. Een beetje op dezelfde manier zoals bij het bedrijf Cargill aan de overkant, maar korter.

Helaas is het onvermijdelijk dat het toekomstige vrachtvervoer van Kani en de fietsers ergens mekaar zullen kruisen. Ook dat is een probleem dat nog moet worden opgelost door de gemeente Haacht.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *