Geen totaal parkeerverbod meer op Wakkerzeelsebaan

0 Flares 0 Flares ×

Het verbod op parkeren aan de Wakkerzeelsebaan tussen de grens met Haacht en de Meerstraten  is deze week opgeheven. Na overleg tussen de bewoners en de stadsdiensten zijn de borden van het parkeerverbod weggehaald en zijn  er ook afspraken gemaakt rond de aanplanting van enkele bomen langs de baan.

1. Parkeren Parkeren mogelijk

Woensdagochtend 8 oktober  zijn de stadsdiensten  ter plaatse geweest om de situatie te bekijken. Conclusie is dat het parkeerverbod wordt weggehaald aan de Wakkerzeelsebaan tussen de Meerstraat (1ste komende van Leuven) en Haacht.  Hier mogen de bewoners / bezoekers over de hele lengte parkeren zolang het reglementair is, dus niet voor opritten of dergelijke. Zo krijgen we dan ook geen rechte baan maar eerder een slalom zodat het verkeer zal afgeremd worden. In de andere gedeeltes is dit niet mogelijk omwille van de lintbebouwing en dan zouden de bussen van De Lijn vast komen te zitten, zoals vroeger gebeurde. Daar komen parkeervakken met bloembakken. Het enige nadeel bij het parkeren is dat de bezoeker wel minder ruimte heeft om uit te stappen omwille van de haag die er wordt aangeplant tussen de rijbaan en het fietspad, maar dat kan nog altijd vermeden worden door even stil te staan aan een inrit, de passagier te laten uitstappen en dan pas effectief te gaan parkeren.

2. Bomen

Voor de bomen heeft de groendienst reeds hun bestelling gedaan. Zij hebben dit zo gedaan omdat ze weten welke ondergrond er zit, wat de bomen effectief nodig hebben en dan vooral naar kostprijs en onderhoud gekeken.

Op de hoek van de Ursulinenstraat werd de boom die er stond verwijderd omdat hij te kort tegen de borduur stond. Er wordt een Tillia europaea ‘Euchlora’ aangeplant. Onder de boom komt beplanting. In de bloembakken op de rijbaan zullen Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ of Zelkova serrata ‘Village Green’ aangeplant worden. Aan het begin van de Meerstraat aan de kant van Haacht blijven de huidige bomen staan. Het geheel wordt opgefrist nadat de containers weg zijn (inzaai gras). Aan de overkant wordt op vraag van de groendienst  kiezel verwijderd voor aanplant lage beplanting.  Aan de Meerstraat aan de kant van Leuven: Er komt  een Acer rubrum ‘Scanlon’ (mooi herfstverkleuring), dit om te beletten dat landbouwer langs daar naar zijn veld rijdt. Aan de overkant (aan de electriciteitskabine) gaan we gras zaaien en kan er een bank geplaatst worden. 

Er kwamen via de website ondertussen ook enkele mails binnen met vragen rond het parkeren van de bewoners van de andere delen van de Wakkerzeelsebaan, ook die vragen heb ik doorgegeven aan de betrokken stadsdienst.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

5 thoughts on “Geen totaal parkeerverbod meer op Wakkerzeelsebaan

 1. Erik Daems
  13 oktober, 2014 at 10:12

  Hilde,

  graag even noteren dat fietsers absoluut geen vragende partij zijn voor hagen die te dicht tegen een fietspad geplaatst worden. Er moet een minimum van 20cm tussen haag en rand fietspad zijn, maar 50cm is nog beter. Verder moeten deze hagen zeer regelmatig onderhouden worden.
  http://www.verkeersnet.nl/13132/kunstgras-berm-moet-veiligheid-fietsers-verhogen/

  En wordt er ook een haag geplant tegenover de Meerstraat? Moet fietsers naar Leuven door de haag rijden?

  1. Hilde Van Wichelen
   13 oktober, 2014 at 23:42

   Dag Eric,

   Bedankt voor je mail. Ik zal je terechte bezorgdheid ivm de haag doorgeven aan de verantwoordelijke van de stad. Tegenover de ene Meerstraat is er een oversteekplaats voorzien, ik weet niet hoe het zit aan de andere Meerstraat, ik zal er eens op letten als ik er langs kom.

   Groeten,
   Hilde Van Wichelen

 2. Marc Rondou
  5 november, 2014 at 13:43

  Beste Hilde,

  Ik woon in Kelfs en gebruik dagelijks de Wakkerzeelsbaan! Door het afschaffen van het parkeerverbod op de Wakkerzeelse Baan richting Kelfs, is de verkeerssitutatie verslechterd in plaats van verbeterd. Door het verspringen van de rijvakken op de Wakkerzeelsebaan werd de snelheid van de bestuurders al flink getemperd. Nu parkeren de bewoners hun wagens kriskas en zo onstaan er verkeersgevaarlijke situtaties omdat niemand meer weet wie er nu voorrang moet geven! Ook is werden er net voorbij de Meerstraat richting Kroonstraat betonblokken geplaatst voor parkeergelegenheid. Wanneer je vanuit Wijgmaal komt is er geen enkele uitwijkingsmogelijkheid wanneer er een wagen vanuit Haacht komt! Op dit punt is het wachten op een frontale botsing!
  Enkele puntjes om over na te denken.

  Met vriendeijke groeten,

  Marc Rondou

 3. Hilde Van Wichelen
  22 november, 2014 at 17:58

  Dit ligt nu echt serieus op mijn maag. Het respect dat die mannen van de straat krijgen of beter NIET krijgen ! Ik hoor een hele hoop bewoners klagen dat het niet vooruit gaat. Van sinds eind augustus ligt het laatste stukje van de Wakkerzeelsbaan open. We zijn nu midden november en op 25 november wordt de asfaltlaag erop gelegd. Meerdere berichten van de aannemer worden door een deel van de bewoners genegeerd, maar klagen dat het lang duurt kunnen ze wel. Als er erop aangesproken worden dat hun wagen nog op straat staat, wat eigenlijk gevraagd geweest is om dit niet te doen trouwens, worden ze als beesten afgesnauwd. Als je dan vraagt aan die werkmannen of dat normaal is, krijg je het antwoord, ja dat zijn we gewoon ! Gewoon ??!! Respect hebben ze niet voor die mensen en zeker niet voor hun geleverde werk. Vandaag en gisteren hebben ze stabilisé gelegd. Ze waren vandaag nog niet weg, en de straat was wel afgesloten, en men had de versperring al weggedaan. Op de nog niet verharde stabilisé wordt gewoon overgereden, als werd de straat afgesloten. Respect voor het geleverde werk hebben bepaalde bewoners dus niet, maar wel klagen dat kunnen ze wel! Ga eens allen voor de spiegel staan en doe eens wat moeite om te voet te gaan ipv direct de auto bij de deur te zetten, en al is er een parkeerverbod. Als er volgende week herstellingen moeten gebeuren, met het doorrijden van de wagens op de nog niet verharde stabilisé, zullen zij de eerste zijn die weeral klagen dat niet dinsdag maar later de eerste laag asfalt er gaat opliggen. Simpele geesten zijn het of kortzichtigheid van bepaalde bewoners ! Wees blij dat we slechts enkele maanden in de “miserie” hebben gezeten, onze andere buren aan de andere kant van de overweg hebben veeeeeel langer in die miserie gezeten!

  Hilde, dit stukje ergenis gaat over de werken aan het laatste stuk van de Wakkerzeelsebaan.

  Vriendelijke groeten,

  Marc Geeraerts

  1. Hilde Van Wichelen
   22 november, 2014 at 17:59

   Dag Marc,

   Bedankt voor je bekommernis om het respect voor de werkmannen. Zijn de bewoners in jouw deel van de Wakkerzeelsebaan echt zo negatief? Dat is spijtig. De werken duren wel lang, maar het gaat dan ook over een heel grote werf en een lang stuk baan. De aannemer respecteert de deadlines die voorop worden gesteld redelijk goed. In het laatste stuk zal het nu wel iets langer duren dan voorzien ( maart 2015 ), maar ze doen hun best, dat vind ik ook. Met de buurtbewoners van het eerste stuk Wakkerzeelsebaan-Meerstraat-Torenstraat waren we zelfs al van plan als de aanleg helemaal rond is een bedankingsmoment te organiseren voor de werkmannen. Als het zover is zal ik het zeker op mijn website aankondigen, zodat iedereen die zijn dank wil betuigen daaraan kan deelnemen.

   Vriendelijke groeten,

   Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *