Gastvrij Wijgmaal organiseert voetbalmatch voor vluchtelingen

0 Flares 0 Flares ×

Op initiatief van “Gastvrij Wijgmaal” speelde vrijdagavond een ploeg van jonge Afghaanse vluchtelingen uit het opvangcentrum van Holsbeek een voetbalmatch tegen de Leuvense ploeg Derde-Wereldboys op een veld van het Boudewijnstadion in Kessel-Lo. Deze match was een mooi  moment van ontmoeting en zorgde voor heel wat voetbalplezier en ambiance voor de vluchtelingen en de talrijk opgekomen supporters. De jeugdploegen van Olympia Wijgmaal deden een inzamelactie bij hun spelers en zorgde op die manier voor de nodige voetbalschoenen.

77 foto match GW 3foto match GW 1

 

Met overrompelend enthousiasme en overgave kon de ploeg Afghaanse vluchtelingen tussen de 15 en de 20 jaar , onder leiding van coach Moery, zich al bij al goed standhouden tegen de Leuvense tegenstrevers.  Onder de luidruchtige aanmoedigingen van een grote groep supporters uit Wijgmaal en uit het opvangcentrum werd een 0-5 achterstand door de ploeg van de vluchtelingen  omgebogen tot een 4-5 eindstand.  Tijdens de rust zorgden vrijwilligers uit het opvangcentrum voor lekkere warme soep. Het laatste fluitsignaal was de start van een uitbundige viering en heel wat ambiance. Spelers en supporters van beide ploegen kwamen samen het veld op voor een minutenlange vreugdedans.

7261P1000119

Zo’n voetbalmatch is voor de jongeren van het opvangcentrum een onvergetelijke beleving. Ze komen even uit het isolement van het opvangcentrum, ze ontsnappen aan de stress die ze doorstonden tijdens hun vlucht en komen in contact met jongeren van hier. Daarom is Gastvrij Wijgmaal van plan in de toekomst nog meer van dit soort activiteiten te organiseren. Zo staan er een muziekworkshop, een skate-namiddag,  een instuif in het jeugdhuis van Wijgmaal, nog meer voetbalmatchen ( o.a. tegen een jeugdploeg van Olympia Wijgmaal ), een spelnamiddag met de Wijgmaalse Chiro, een benefiet … enz. op het programma.  Andere Leuvense voetbalploegen ( veld- of zaalvoetbal ) die een match tegen de vluchtelingen willen spelen, kunnen dit laten weten.

69P1000106

Gastvrij Wijgmaal is ook bekommerd om de vluchtelingen die verblijven in het vluchtelingenhuis aan de Aarschotsesteenweg te Wilsele. Om het vluchtelingenhuis financieel te steunen, om de bewoners van  dit vluchtelingenhuis te ontmoeten en om iedereen uit Wijgmaal die wil meewerken met Gastvrij Wijgmaal samen te brengen, organiseert Gastvrij Wijgmaal op zaterdag 9 januari om van 18u tot 21u een soepinstuif in de boot van jeugdhuis Impuls aan de vaartdijk te Wijgmaal. Meer info over al deze initiatieven bij marnix.beyen@telenet.be of hilde.vanwichelen@telenet.be

Met dank aan Laïs De Rynck en Eddie Gijbels voor de mooie foto’s.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *