Film- en soepavond over vluchtelingenthema

0 Flares 0 Flares ×

Hou deze datum alvast vrij. We vertonen op zaterdag 4 februari 2 boeiende films over het vluchtelingenthema. ‘Rafiki’ voor kinderen vanaf 7 jaar speelt van 16u tot 18u en ‘On the bride’s side’, voor jongeren en volwassenen van 19u30 tot 21u30 . Tussen 18u en 19u30 is iedereen welkom voor een gezellig samenzijn met brood en lekkere soep. Inkom en soep: vrije bijdrage ten voordele van het vluchtelingenhuis en onze werking.

Meer achtergrondinformatie over de films

Rafiki

Julie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze amuseren zich samen met sleeën en sneeuwballen gooien. Tot Naisha op een dag verdwijnt zonder een spoor na te laten… behalve een papiertje waarop in onzichtbare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. Daar zijn Naisha en haar moeder ondergedoken omdat ze geen verblijfsvergunning kregen. Julie’s vader is politieagent. Wanneer hij het adres ontdekt, zit er voor Julie en Mette niets anders op dan hun vriendin op te sporen en te waarschuwen. Die zoektocht is niet zonder gevaar. Stiekem nemen ze de nachttrein naar de stad. Zullen ze op tijd komen om hun beste vriendin te redden?

Een verhaal over vriendschap en over de moed om je verantwoordelijkheid te nemen. Een spannende en sprankelende Noorse jeugdfilm over het actuele thema van vluchtelingen en migratie.
Vanaf 7 jaar, Nederlands gesproken, duur 1u 19min
Link naar de trailer: https://youtu.be/zUoXIuBC1os

On the Bride’s side

Een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist ontmoeten in Milaan 5 Palestijnen en Syriërs. Op de vlucht voor de oorlog zijn ze via het Italiaanse eiland Lampedusa Europa binnen gekomen. De dichter en de journalist besluiten de vluchtelingen te helpen om Zweden te bereiken. Ze bedenken een gedurfd plan.

Deze film van een bijzondere reis vertelt niet alleen de verhalen, de dromen en hoop van de 5 vluchtelingen en van de nogal bijzondere ‘mensensmokkelaars’, maar toont ook hoe Europa reageert. Het is de verfilming van een waargebeurd verhaal uit 2013.
Voor iedereen, Nederlands ondertiteld
Link naar de trailer: https://youtu.be/tJ1Y43cIM60

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *