Opening fietsbrug Vaartkom uitgesteld naar 20 oktober

0 Flares 0 Flares ×

Zou de fietsbrug aan de Vaart op 19 oktober opengaan zoals aangekondigd? Toch niet, zo bleek. De opening is opnieuw uitgesteld tot 20 oktober. Groen vraagt een snelle opening en verdere verbeteringen voor de fietsers in de directe omgeving van de brug.

De fietsbrug over de Vaart is al maanden buiten gebruik wegens werken. Daardoor rijden honderden fietsers al een hele tijd om op hun dagelijkse rit naar het werk, school of het station. Het einde van de werken werd met een groot bord aangekondigd op 19 september. Groen Leuven stond er vanaf deze ochtend op wacht om te kijken of de brug eindelijk open zou gaan. Helaas, de werken liepen opnieuw vertraging op.

Hilde Van Wichelen: “Honderden fietsers uit Wijgmaal, Wilsele en Herent moeten al maanden omrijden op hun route naar school, het werk of het station. Eerst werd er aangekondigd dat de brug opnieuw open zou gaan voor fietsers en voetgangers in juni, dat gebeurde niet. Daarna keken we uit naar de opening tegen het begin van het schooljaar. Dat werd ook uitgesteld naar vandaag 19 september. Nu blijkt dat de werken nog steeds niet klaar zijn, en we nog langer moeten wachten en moeten blijven omrijden langs een langere, niet zo veilige en slecht aangeduide route. We dringen aan op een snelle opening.’

Tijdens de actie hebben we vernomen dat de Vaartkombrug pas op 20/10 terug open zal gaan. Nog tot half oktober zal Engie de sturing, regeling en afstandsbediening testen (zodat de brug vanuit Kampenhout kan bediend worden). Daarna moeten de wegen terug open gesteld worden. Je zal de brug de komende dagen en weken regelmatig zien zakken en stijgen, maar dat is dus om te testen. Deze info komt rechtstreeks van de betrokken ingenieur.

Toon Toelen: “Vlotte  fiets- en wandelverbindingen zijn essentieel in een klimaatstad. Zo vragen we ons ook af wanneer de werken aan het fietspad onder de viaduct aan het Engels Plein nu eindelijk gaan starten? Ook al hebben we binnenkort een brug over de Vaart, verderop loopt het fietspad dood. Er moet dringend een oplossing komen voor de trappetjes naar de Lüdenscheidsingel, en ook betere verlichting en signalisatie.”

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *