Engels Plein aan de vaartkom weer open voor verkeer

0 Flares 0 Flares ×

Het vernieuwde Engels Plein opent op 16 februari de spreekwoordelijke deuren. Vanaf die dag rijdt het verkeer aan de Vaartkom niet meer over het plein voor OPEK maar langs een nieuwe weg onder het viaduct van de Lüdenscheidsingel. Het Engels Plein onderging een hele metamorfose van een verloederde parking naar een nieuw stadsdeel met een belangrijke verkeersader.

Foto Engels plein

Het heeft een tijdje geduurd maar het Engels Plein is vanaf 16 februari weer open. Dat houdt belangrijke wijzigingen in voor de verkeerssituatie. Zo rijdt het verkeer aan de Vaartkom niet meer langs de noordoever en over het plein voor OPEK, maar wel via de nieuwe weg onder het viaduct van de Lüdenscheidsingel. Dat is goed nieuws voor het plein voor OPEK, want die ruimte wordt autoluw. Dat principe geldt ook voor de noordoever aan de Vaartkom die in de toekomst moet uitgroeien tot een charmante boulevard aan het water. Op het plein voor OPEK ontstaan ook mogelijkheden tot leuke activiteiten door koning auto er te verbannen.

De veranderingen worden echter nog vooraf gegaan door werkzaamheden. Zo voert de aannemer tussen 16 februari en 6 maart werken uit aan de riolering. Ook enkele andere kleinere werken worden uitgevoerd in die periode. De werkzaamheden betekenen voor het plein voor OPEK meteen een veiligere verkeerssituatie. Zo komt er een kiss&ridezone ter hoogte van OPEK en ook het fietspad wordt verlengd. Dat fietspad zal ook van de straat gescheiden worden door een borduur

Verder werken

Ook aan het Engels Plein moeten nog werken worden uitgevoerd en wel vanaf 9 maart. Hoewel het plein opengesteld wordt, is het nog niet helemaal afgewerkt. De aannemer kan gedurende enkele weken niet verder aan de slag omdat ontwikkelaar Ghelmco en de nutsmaatschappijen op dezelfde locatie aan het werken zijn. Daarom koos men ervoor om eerste de voorbereidende werken uit te voeren aan het plein voor OPEK. Vanaf 9 maart wordt er echter verder gewerkt aan het Engels Plein. Er zal dan onder meer gewerkt worden aan het voetpad ter hoogte van het parkeergebouw en aan het speelveld. Ook de aanplanting van de bomen is voorzien vanaf 9 maart. Zoals steeds het geval met werkzaamheden kan er tijdelijk hinder ontstaan voor het verkeer, bijvoorbeeld als de aannemer de volledige weg nodig heeft als werfzone. Maar in dat geval wordt er een omleiding voorzien. Het definitieve einde van de werken aan het Engels Plein is gepland voor eind april, ten laatste begin mei. Tegen dan zal het Engels Plein een mooie metamorfose hebben ondergaan van verloederde parking tot een nieuw stadsdeel en een belangrijke verkeersader.

Bron: Het Laatste Nieuws

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *