Eindelijk verbreding spoorwegovergang op Wakkerzeelsebaan

0 Flares 0 Flares ×

Infrabel is deze week begonnen met het verplaatsen van de seininstallatie aan de overweg op de Wakkerzeelsebaan. Dat is nodig om de overweg breder te maken, zodat het fietspad en voetpad kan doorlopen en de fietsers en voetgangers plaats genoeg hebben om samen met de auto’s veilig over te steken.

Sinds de heraanleg van de Wakkerzeelsebaan is er een mooi fietspad en voetpad voorzien, maar doordat de spoorwegovergang te smal is, liep dat nieuwe fietspad en voetpad aan de spoorwegovergang ‘dood’ op de seininstallatie. Een absurde situatie waarbij voetgangers en fietsers bij het oversteken van de overgang zo weinig plaats hebben, dat ze tussen de auto’s verzeild geraken. De situatie is dus vaak erg gevaarlijk.

IMG_2317

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb dan ook meermaals gevraagd dat het stadsbestuur bij Infrabel een aanvraag zou doen om de overweg te verbreden. Dat is 2 jaar geleden gebeurd. De eerste stap waren de rubberen matten van de wegbekleding van overweg, die werden reeds vorig jaar aangepast. Deze week wordt dan de seininstallatie ( knipperlichten, seininrichting en bovenleiding ) aangepast. Na het weekend van 9 en 10 september zou alles rond moeten zijn wat betreft de spoorwegovergang zelf. Daarna hoop ik dat de stadsdiensten snel langskomen om nog een stukje fietspad en voetpad bij aan te leggen, zodat alles goed aansluit op de overgang en de overweg volledig veilig kan overgestoken worden. IMG_2316

IMG_2322

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *