Eindelijk meetstation van vliegtuiglawaai in Tildonk

0 Flares 0 Flares ×

Op 17 september zal er door het departement leefmilieu een meetstation te Tildonk worden geplaatst. Dit meetstation zal op een objectieve manier de geluidsoverlast van stijgende en dalende vliegtuigen in onze regio in kaart brengen.

Het zal een duidelijker beeld geven van de extra lawaaihinder van stijgende vliegtuigen t.o.v. de dalende vliegtuigen dan het meetstation te Veltem-Beisem en zodoende weerleggen dat stijgende en dalende vliegtuigen evenveel geluid produceren.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

One thought on “Eindelijk meetstation van vliegtuiglawaai in Tildonk

 1. René Vissenaekens
  20 september, 2014 at 16:06

  Beste,
  Alle gemeenten besturen rondom ons reageren op “Leuven rechtdoor” behalve Tobback. Ik wil hem is uitnodigen op het spitsuur, om in het wijveld tussen huisnummers 75 en 83 te komen postvatten . Er is niet alleen een spitsuur op de weg maar ook boven onze hoofden, één ’s morgens en één ’s avonds met 3 vliegtuigen per minuut. De dalende vliegtuigen daar nog aan toe, maar nu moeten we de opstijgende vliegtuigen er nog bijnemen en als het dan een oud toestel of een vrachttoestel is , het daveren van het huis ook . Een praatje met de buren maken kan niet als het spitsuur is in de lucht dus ons sociale leven moeten we ook al inperken.
  Ik hoop dat men vlug terug gaat naar de vorige situatie , ieder zijn deel van de overlast wij zijn tenslotte allemaal belgen, dus iedereen gelijk voor de wet.
  Lawaaierige groeten uit het wijveld ,
  René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *