Eerste Leuvense FairTradeStraten

0 Flares 0 Flares ×

Zondag 12 juli om 15u worden de eerste twee Leuvense FairTradeStraten onthuld. Twee straten uit Wijgmaal gaan met deze eer lopen: de Acht Meistraat en de Nieuwstraat. Samen met de Wereldwinkel zullen zij eerlijke handel op de kaart zetten in Wijgmaal.

Leuven gaat als FairTradeGemeente de uitdaging aan om een kwart van de Leuvense burgers bewust te doen kiezen voor fair trade via een systeem van vijf te verdienen sterren. De sterren zijn een hulpmiddel om eerlijke handel in onze stad op de kaart te zetten.

Er vallen sterren te verdienen met FairTradeAmbassadeurs, FairTradeFans, FairTradeCommunicatie, een FairTradeStraat en een FairTradeBestuur. Sinds september 2014 zijn dertien bekende Leuvense gezichten in de weer als FairTradeAmbassadeurs om eerlijke handel in onze stad te doen leven.

Dat het grootste deel van de inwoners van de Acht-Meistraat en de Nieuwstraat deelneemt, merk je aan de talrijke fairtradebordjes die aan de ramen en voorgevels hangen. Met de bordjes geven de bewoners te kennen dat ze FairTradeFan zijn, dus dat ze weten wat fair trade is én dat ze minstens vier keer per jaar fair trade aankopen of verbruiken. Van zodra bewoners van minstens 30 huizen (of 70% van de huizen indien de straat minder dan 30 huizen heeft) in een bepaalde straat deelnemen, is er sprake van een FairTradeStraat.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *