De kinderen van de Twijg willen een veilige zone 30 aan de schoolpoort

0 Flares 0 Flares ×

Leerlingen van basisschool De Twijg aan de Baron Descampslaan in Wijgmaal hebben zich aan de schoolpoort tot het passerende verkeer gericht. Ze vroegen om de verkeersregels in de buurt, een zone 30, te respecteren.

In ruil voor hun engagement kregen de bestuurders een gadget toegestopt. ‘Het is hier erg druk, zeker ’s ochtends’, zegt kleuterleidster Nicole Minnen. ‘Onze driehonderd leerlingen die de straat oversteken, komen in contact met het doorgaande verkeer.’

’s Ochtends helpen stadswachten de kinderen over, ’s avonds nemen de leerkrachten die taak op zich. Hoewel er nog geen ongelukken gebeurd zijn, vraagt de directie extra signalisatie. Een zebrapad is niet mogelijk omdat een deel van de straat in een zone 30 ligt.

De actie past in de nieuwe sensibiliseringsactie die de Leuvense politie en de stedelijke preventiedienst hebben uitgewerkt: Met oog voor iedereen. Nog tot eind december wordt gewerkt rond de thema’s snelheid, zichtbaarheid en voorrang.

Tijdens de campagne, die loopt van begin september tot eind december, zullen verschillende verkeersthema’s aan bod komen zoals bijvoorbeeld snelheid, voorrang en zichtbaarheid. We gaan steeds van start met een informatiefase die bestaat uit het informeren van de mensen over wat mag en wat niet mag, gevolgd door een preventieve fase om uiteindelijk verbaliserend op te treden. Nieuw is dat we tijdens de georganiseerde acties niet alleen overtreders zullen beboeten maar ook weggebruikers die wel in orde zijn zullen belonen met een leuk gadget (zolang de voorraad strekt)”, aldus Gille. Speciaal voor deze campagne werd ook een zeer herkenbaar logo ontworpen. De korpsslogan ‘met oog voor iedereen’ wordt hierin visueel verduidelijkt.

Bron: Het Nieuwsblad en HLN

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *