Dag van de Buren

0 Flares 0 Flares ×

Op vrijdag 29 mei nodigen miljoenen buren in heel Europa elkaar uit om samen een gezellig moment te beleven. Ook in Wijgmaal zullen in verschillende straten buren samenkomen. Er is een burendrink gepland in de H. Wittebolsstraat, de Kroonstraat, de Watermolenstraat, Wijgmaalbroek en in de Meerstraat/Torenstraat/Wakkerzeelsebaan. Als je in één van deze straten woont vond je waarschijnlijk al een uitnodigingskaartje in de bus en ben je zeker erg welkom.

Foto Dag van de Buren 2015

2015 wordt een succesvolle editie van de Leuvense Dag van de Buren! Op 29 mei vinden er in Leuven maar liefst 60 burendrinks plaats. Van de 60 burenfeestjes zijn er 30 die voor de eerste keer plaatsvinden.

Voor de zesde keer geeft de stad een duwtje in de rug. Initiatiefnemers van een burenactiviteit konden zich registreren bij de wijkmanagers van de stad. 50 gelukkigen werden verrast met een pakket met uitnodigingsmateriaal, vlaggen en ballonnen, hapjes en drank. Schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken Bieke Verlinden: “Sociale contacten tussen buren zijn heel belangrijk. Als stad willen we hier dan ook sterk op inzetten en 29 mei is een uitgelezen kans om dit extra in de verf te zetten.”

Dit jaar heeft het burenpakket nog een extra verrassing in petto. “Als stad zetten we in op warme contacten en tevredenheid in de buurt. Sociale contacten en initiatieven rond duurzaamheid gaan vaak mooi samen. ”, zegt schepen van leefmilieu Mohamed Ridouani. “Initiatieven rond delen, ruilen, enzovoort spreken veel mensen aan en we willen dit dan ook graag stimuleren. We lanceren daarom de ‘Buren Lenen Buren’-stickers waarmee Leuvenaars eenvoudig kunnen aangeven wat ze willen uitlenen aan buren, zoals bijvoorbeeld een grasmaaier, een ladder of een boormachine. Op de Dag van de Buren delen we de eerste uitleenstickers uit. ”, alsnog schepen Ridouani.

Gedurende de hele namiddag en avond gaan de wijkmanagers en schepen Verlinden op zoveel mogelijk burenfeestjes in heel Leuven langs om de buurtbewoners te bedanken voor hun initiatief. Wijkmanagers hebben als taak om het buurtleven te ondersteunen en om acties op te zetten die het samenleven versterken. Zij werken hiervoor samen met de preventiedienst die ook goede burencontacten wil stimuleren om burenconflicten te vermijden.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *