Cohousing Wijg&Co heeft bouwvergunning

0 Flares 0 Flares ×

Cohuisingproject Wijg&Co aan de Baron Descampslaan heeft de voorbije weken enkele belangrijke stappen voorwaarts gezet. De bouwvergunning van het volledige project met 33 units werd op 4 augustus door het stadsbestuur goedgekeurd. Er werden geen bezwaarschriften ingediend door de buurt. De buitenaanleg en het pleintje dat zal openstaan voor iedereen uit de buurt werd op de gemeenteraad van juni goedgekeurd. Sinds 11 augustus hangt de bouwvergunning uit aan het domein. Ondertussen hebben de toekomstige bewoners de bouwgrond officieel aangekocht en kunnen ze – als alle voorbereidingen rond zijn – starten met bouwen.

IMG_2252

Wijg & Co is een modern en ecologisch Cohousingproject te Wijgmaal. De site  bevindt zich op de grond van de voormalige feestzaal Ter Wichmaele (Baron Descampslaan 44) en heeft een binnengrond van 1,3 hectare, volledig in het groen. Op zoek naar het vroegere buurtgevoel, streeft Wijg&Co naar het bouwen van een warme plek waar jong en oud zich kunnen thuis voelen. Ecologie en toegankelijkheid gaan hierbij hand in hand. Delen, maar toch een eigen plekje vinden zij uitermate belangrijk.

Op dit moment is er nog slechts één woning beschikbaar.

Wie interesse heeft om in Wij& Co te gaan wonen, kan nog 1 woning aankopen. Voor meer info, mail rechtstreeks naar info@wijgenco.be of kijk op de website www.wijgenco.be.

Je kan ook naar de volgende infosessie komen om met hen kennis te maken op zondag 17 september om 10 uur in zaal Ter Wichmaele in Wijgmaal.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *