Cambio autodelen standplaats nu ook aan station van Wijgmaal

0 Flares 0 Flares ×

In Wijgmaal is officieel een nieuwe standplaats van cambio geopend, met name aan het station van Wijgmaal.  Dit is goed nieuws, want op die manier is er ook in Wijgmaal autodelen met cambio mogelijk.  In Wilsele wordt eerstdaags een eerste standplaats geopend aan het gemeentehuis (langs de Aarschotsesteenweg).

foto 1 cambiofoto 2 cambio

Autodelen in Wijgmaal

De interessante ligging aan het station in Wijgmaal maakt een combinatie mogelijk van autodelen voor particulieren (vooral ’s avonds en in het weekend) en voor  bedrijven (overdag).  Zo hebben er al een aantal bedrijven, gevestigd op de vlakbij gelegen Rémysite, hun interesse om in te stappen in het autodeelsysteem van cambio laten blijken.  “Ons heeft al enkele jaren een duurzaam mobiliteitsbeleid. Met succes stimuleren we onze werknemers om met trein, bus of de fiets  te komen werken of te carpoolen. Autodelen is hierop een zeer mooie aanvulling”, zegt Gaby Trompet, personeelsdirecteur van Ons.

Autodelen in Leuven

Samen met de nieuwe standplaatsen in de Lei en aan St Maartensdal (beiden centrum Leuven) komt de teller daarmee op 20 ophaalpunten te staan.  Twintig locaties waar onze Leuvense cambio-gebruiker terecht kunnen om een deelauto op te halen.  In totaal staan er ondertussen al meer dan 45 deelauto’s voor hen ter beschikking in Leuven, variërend van kleine stadswagens over enkele elektrische wagens en breaks tot een grote bestelwagen.  Meer dan 1.200 Leuvenaars maken hier ondertussen gebruik van.

“Autodelen is financieel echt interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Onze deelauto’s vormen ook een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin. In Leuven is autodelen al een succes, en we hopen dat we met de opening van deze en volgende nieuwe standplaatsen nog meer inwoners enthousiast kunnen maken”, vertelt Geert Gisquière van cambio.

Autodeelplan en infoavond

Om autodelen verder te stimuleren en uit te breiden, werkt stad Leuven momenteel aan een autodeelplan. De resultaten van een online bevraging die in het voorjaar werd georganiseerd, worden daarin opgenomen. “Waar is er nog nood aan bijkomende cambio-standplaatsen of particuliere autodeelgroepen? Wat vormt nog een drempel om te autodelen? Hoe kunnen we autodelen nog meer ondersteunen? Dat zijn allemaal vragen die in het autodeelplan beantwoord worden.

Op 26 januari om 20.00 uur organiseert de stad, i.s.m. koepel Autodelen.net en alle autodeelaanbieders een informatieavond over alle vormen van autodelen in het Auditorium Tweebronnen. Deze infoavond is interessant voor iedereen, maar een must voor wie overweegt om aan autodelen te gaan doen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *