Bussen van Rock Werchter op de Wakkerzeelsebaan?

0 Flares 0 Flares ×

Enkele weken geleden  hoorde ik  dat het de bedoeling is dat de bussen van Rock Werchter dit jaar opnieuw langs de Wakkerzeelsebaan zullen rijden. Ik heb reeds enkele reacties/mails gekregen van bewoners die vrezen voor 2 zaken: de veiligheid en de staat van de nieuwe weg achteraf.

Rock-Werchter-2010-009-300x225naamloos

Eerst wat betreft de veiligheid:

Vooral in dat eerste stuk tussen het kappeletje en het spoor zal een gevaarlijke situatie ontstaan. De stoep en het fietspad werden omwille van de werken reeds afgebroken waardoor al het niet-gemotoriseerd verkeer zich ook op de rijweg bevindt. Op sommige plaatsen is zelfs al een stukje rijweg opgebroken. De laatste tijd rijden er al meer auto’s door de straat (blijkbaar kan je op sommige momenten al door) en de hoffelijkheid is dikwijls ver te zoeken. De fietsers en voetgangers worden bekeken als ‘wat doet die zot nu op de straat’ maar waar moeten ze anders stappen en waar moeten de fietsers anders rijden? Als er 6 dagen lang de hele dag bussen op dat gedeelte gaan rijden brengt het stadsbestuur de bewoners in een levensgevaarlijke situatie. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

Ten tweede wat betreft de staat van de nieuwe weg achteraf:

Men vraagt zich af of die zware bussen de ene na de andere 6 dagen lang de nog niet helemaal afgewerkte weg niet te zwaar zullen belasten. Gaan bijvoorbeeld de deksels van de riolering die nu uit het asfalt steken niet worden stuk gereden? Uit ondervinding weten we ook dat de bussen grote stofwolken doen ontstaan, zeker als het droog weer is. Aangezien de weg nog niet is afgewerkt is er nog veel stof op de weg. Zou de brandweer in dat geval niet af en toe eens kunnen komen sproeien tijdens die dagen?

Ik heb deze vragen voorgelegd aan schepen Robbeets. Ik zal zijn antwoord op de website publiceren.

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *