Buitenspeeldag met touwenparcours op speelplein Ymeria

0 Flares 0 Flares ×

Stad Leuven organiseert op woensdag 13 april 2016 de jaarlijkse Buitenspeeldag. In tegenstelling tot de voorbije jaren kunnen kinderen niet alleen in het stadscentrum maar ook in de deelgemeenten buiten spelen.  Op het speelplein tegenover sportzaal  Ymeria zullen de kinderen zich kunnen uitleven op een touwenparcours.

Foto speelplein 4

Het is al de 9de keer dat Leuven deelneemt aan de Buitenspeeldag. Die dag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten. Iets wat geen evidentie meer is in deze moderne tijden, met allerlei verleidingen binnenshuis. In samenwerking met verschillende jeugdpartners zetten de afdeling Jeugd en afdeling Sport hun schouders onder het evenement.

De voorbije jaren konden de kinderen en jongeren ravotten in Park De Bruul. Dit jaar kunnen ze dat opnieuw, maar kunnen ze ook spelen op andere locaties in Leuven. Op het Martelarenplein kunnen ze een workshop Freerunning parcours volgen en is er voor kleuters een pop-up speelterrein. En in de speelbossen Begijnenbos en Heverleebos kunnen zij ravotten in de natuur. Ze kunnen er deelnemen aan de Boslympische spelen en leren boogschieten. In  Wijgmaal kunnen kinderen dus klimmen op een touwenparcours aan de Ymeria.

Praktische informatie: 

Buitenspeeldag speelplein tegenover de Ymeria

woensdag 13 april

van 13.00 – 17.00 uur

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *